Sieviete saindējusies ar dūmiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Vakar kādā dzīvoklī Ventspilī, iespējams, neuzmanīgas smēķēšanas dēļ aizdegusies sega un sieviete saindējusies ar dūmiem.

Kā informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), plkst.8.58 Ventspils ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Tārgales ielu. Tur bija izcēlies ugunsgrēks trīsstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka dzīvoklī aizdegusies sega. VUGD darbinieki izglāba 43 gadus vecu sievieti, kura bija saindējusies ar degšanas produktiem. Ugunsgrēka izcelšanās iemesls varētu būt neuzmanīga smēķēšana.

Savukārt Rīgā, Mazajā Ozolu ielā, kas atrodas pie Duntes ielas, vakar ap plkst.19 dega neapsaimniekota divstāvu koka ēka. Liesmas draudēja pārmesties uz blakus esošajām būvēm, tāpēc ugunsgrēkam tika izziņota paaugstināta bīstamība.

Ēkas pirmais stāvs dega 80 kvadrātmetru platībā, otrajā stāvā degšanas platība bija 20 kvadrātmetri, bet bēniņi dega 200 kvadrātmetru platībā. Ņemot vērā to, ka uguns izplatījās no dažādām vietām, VUGD darbinieki neizslēdz, ka notikusi tīša dedzināšana.

Aizvadītajā diennaktī VUGD reģistrējis 97 ugunsgrēkus, tai skaitā 65 reizes degusi kūla. Platības ziņā lielākais sausās zāles ugunsgrēks dzēsts Ludzas novada Isnaudas pagastā, kur deguši 35 hektāri.

Valsts meža dienestā informēja, ka 17.aprīlī Latvijas teritorijā likvidēti astoņi meža ugunsgrēki ar kopējo platību 19,51 hektārs.

Kā ziņots, vakar valsts mežos sākās ugunsnedrošais periods, kura laikā cilvēkiem mežā jābūt īpaši uzmanīgiem ar uguni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu