Ugunsdzēsēji vairākas stundas cīnās ar liesmām saimniecības ēkā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki vairākas stundas dzēsuši ugunsgrēku, kas izcēlies vienstāva saimniecības ēkā Kuldīgas novadā, pastāstīja VUGD Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inga Vetere.

Izsaukumu uz Kuldīgas novada Snēpeles pagastu ugunsdzēsēji saņēma plkst.0.56. Pēc ierašanās notikuma vietā ugunsdzēsēji secinājuši, ka vienstāva saimniecības ēka deg ar atklātu liesmu un kopējā degšanas platība ir 70 kvadrātmetri.

Ugunsnelaimē ēkā sadeguši 30 truši, divas kazas, 40 vistas un viena zoss. Tāpat ēkā sadeguši tur esošie siena ruļļi un malka. Ugunsdzēsēju darbu apgrūtināja fakts, ka ūdeni bija nepieciešams pievest no divu kilometru attāluma. Dzēšana noritēja līdz plkst.5.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD darbinieki izbraukuši uz 65 notikuma vietām. No visiem notikumiem 31 bijis ugunsgrēks, bet 19 gadījumos veikti glābšanas darbi. Desmit izsaukumi bijuši maldinoši. Cietušo un bojā gājušo ugunsnelaimēs nav.

Kā minēja Vetere, aptuveni viena trešdaļa ugunsgrēku ir bijuši sausās zāles, meža zemsedzes un uz lauka esošu siena ruļļu degšana. Savukārt piecos gadījumos dedzis mežs, taču degšanas platība bijusi neliela. Jūrmalā mežs dedzis 30 kvadrātmetru platībā, savukārt Daugavpilī liesmas bija apņēmušas meža zemsedzi 400 kvadrātmetru platībā.

Preiļu novada Aizkalnes pagastā degusi sausā zāle 2000 kvadrātmetru platībā un elektrības stabs, bet Ogres novadā Ogres galā dedzis siena šķūnis kopumā 350 kvadrātmetru platībā.

Tāpat pagājušā diennakts aizvadīta salīdzinoši mierīgi saistībā ar glābšanas darbiem uz ūdens. Vakar glābēji meklējuši aizvakar Juglas kanālā pazudušo cilvēku, taču meklēšana beigusies bez rezultātiem.

Jau ziņots, ka vakar, 28.jūlijā, VUGD darbinieki Juglas kanālā meklēja kādu svētdienas vakarā pazudušu vīrieti. Vetere iepriekš pastāstīja, ka izsaukumu uz Juglas kanālu dienesta darbinieki saņēma svētdien plkst. 23.45. Pēc ierašanās notikuma vietā glābēji secināja, ka peldētājs ūdenī vairs nav redzams.

Vēl Krāslavā, uz tilta starp Rīgas un Dīķu ielu, plkst. 16.33 ugunsdzēsēji steigušies palīgā kādam piecus gadus vecam zēnam, kurš bija iebāzis galvu starp tilta margām, kā rezultātā tā bija iestrēgusi. Notikuma vietā bija ieradušies arī mediķi. Glābēji veiksmīgi zēnu atbrīvoja no margu spīlēm, un bērns tika nodots vecākiem.

Savukārt šodien ap plkst. 11.30 dienests saņēma informāciju, ka policija pieteikusi kāda noslīkušā meklēšanu Juglas ezerā, Garkalnes novada Berģos.

Jau ziņots, ka šogad noslīkušo skaits sasniedzis 91 cilvēku, no kuriem 34 cilvēki izcelti no ūdenstilpēm jūlijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu