Rīgā atsavina ap 5800 nelegālo cigarešu un ap 500 litru nelegālās dziras

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Valsts policija Ķengaragā un Āgenskalnā atsavinājusi vairāk nekā 5800 nelegālās cigaretes un ap 500 litriem nelegālās dziras, TVNET uzzināja policijā.

Ķengaraga iecirkņa darbinieki saņēma informāciju, ka kāds vīrietis glabā nelegālās akcīzes preces. Vakar ap plkst. 12 Ķengaraga iecirkņa darbinieki, pārbaudot saņemto informāciju, Pļavniekos, Lubānas ielā apturēja automašīnu, kuru vadīja 1978.gadā dzimis vīrietis. Automašīnas pārbaudes laikā policisti atrada 4000 nelegālās cigaretes un 500 litrus pašizgatavota alkohola.

Pret vīrieti ir sākta administratīvā lietvedība par akcīzes preču aprites noteikumu pārkāpšanu. Šādam likuma pārkāpumam piemērojams 70 līdz 700 eiro naudas sods, kā arī preces konfiskācija. Savukārt par nelikumīgu alkoholisko dzērienu glabāšanu ir ierosināts kriminālprocess. Šis likumpārkāpums var tikt sodīts ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Tāpat vakar Rīgas Zemgales iecirkņa Kārtības policijas darbinieki ap plkst. 12.20 veica atkārtotu reidu Āgenskalna tirgū. Reida laikā policistu uzmanību piesaistīja kāda 1981.gadā dzimusi sieviete. Policisti devās pie sievietes, lai viņu pārbaudītu. Pārbaudes laikā pie viņas atrada maisu, kurā atradās 1860 cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes marķējumu, kā arī 1,5 litri nelegālā alkohola.

Pret sievieti tika ierosināta administratīvā lieta par akcizēto preču aprites noteikumu pārkāpšanu, kā arī par nelikumīgu alkoholisko dzērienu glabāšanu vai pārvietošanu. Šādam likumpārkāpumam var piemērot naudas sodu no 350 līdz 700 eiro, kā arī preces konfiskāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu