Telefonkrāpnieki sirmgalvei izkrāpj 2000 eiro

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ventspilī kāda sirmgalve pirmdien kļuvusi par tā dēvēto telefonkrāpnieku upuri - solot palīdzēt nelaimē nonākušai radiniecei, viņai izkrāpti 2000 eiro, informēja Valsts policijas pārstāve Signe Šteinberga.

Sievietei ap plkst.13.30 nepazīstamas personas piezvanījušas uz mājas tālruni un stāstījušas par radinieci Baltkrievijā, kura nonākusi nepatikšanās un kurai nepieciešama palīdzība, lai nebūtu «jāiet cietumā». Viņai prasīta konkrēta summa - 4000 eiro. Kundze teikusi, ka tādas naudas viņai nav - ir tikai 2000 eiro.

Tad vīrietis, kurš uzdevies par advokātu, atzinis, ka pietiks arī ar šādu summu un vaicājis, vai nauda ir mājās, turklāt interesējies, kādās banknotēs. Kamēr norisinājusies šī telefonsaruna, «izpalīgs» no Ventspils jau bijis pie dzīvokļa durvīm un sirmgalve atdevusi viņam naudu.

Vīrieša pazīmes – nevīžīga izskata, tumšās drēbēs ar bārdu.

Sieviete pēc notikušā informējusi policiju un atzinusi, ka notikumi risinājušies tik strauji, ka nav varējusi atgūties, sazināties ar radinieci un noskaidrot, kas par lietu.

Šteinberga uzsvēra, ka, saņemot šāda vai līdzīga rakstura zvanu, nav jāmaksā prasītā summa, bet gan nekavējoties jāsazinās ar policiju un jāinformē par notikušo, zvanot pa tālruni 110 vai vēršoties personīgi tuvākajā policijas iecirknī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu