Atklāts noziegums, kuru izdarījusi agrāk sodītu kokaīna kontrabandistu grupa

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rebeka Žeire/LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas policijas pārvalde, veicot mērķtiecīgas operatīvās un izmeklēšanas darbības, šī gada 18.maijā nodevusi kriminālvajāšanai kriminālprocesu pret trīs personām par kokaīna kontrabandu, glabāšanu un realizāciju lielā apmērā personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, informē VID.

Trīs personas tika aizturētas un apcietinātas. Izņemti 5,17 kilogrami kokaīna, kura vērtība nelegālajā tirgū ir aptuveni no 258 000 līdz 362 000 eiro.

Pamatojoties uz operatīvo informāciju, VID Muitas policijas pārvaldes darbinieki 2014.gada 27.septembrī veica pārbaudi maršruta autobusā Rīga-Parīze (Londona) valsts robežšķērsošanas punktā «Grenctāle-Saločiai».

Pārbaudes laikā pie autobusā esoša, 1965.gadā dzimuša, agrāk sodīta vīrieša tika atrasti divi polietilēna iepakojumi ar baltu pulverveida vielu, kas bija piestiprināti un noslēpti pie viņa ķermeņa. Veicot personas kratīšanu, tika atrasti vēl divi līdzīgā veidā noslēpti iepakojumi. Kopējais atrastās vielas svars - 2,23 kilogrami. Valsts policijas Kriminālistikas pārvaldes eksperta 2014.gada 27.septembra atzinumā konstatēts, ka šī viela ir kokaīns.

Kokaīna pārvadātājs tika aizturēts, turklāt, pamatojoties uz operatīvo informāciju, uz aizdomu pamata par minētā noziedzīgā nodarījuma organizēšanu tika aizturētas arī divas 1975. un 1963.gadā dzimušas sievietes.

Tika veiktas četras kratīšanas divos 1963.gadā dzimušās, agrāk sodītās sievietes lietošanā un īpašumā esošos dzīvokļos, garāžā un automobilī BMW 740. Kratīšanu laikā viņas īpašumos atrasti un izņemti vēl vairāki dažāda svara un iepakojuma materiāli, kuros atradās kopumā 2,94 kilogrami kokaīna, vakuuma aparāts, tukši un izlietoti vakuuma iepakojumi, elektroniskie svari, kā arī 5304 ASV dolāri. Izņemtie priekšmeti un vielas liecināja par regulāru narkotisko vielu tirdzniecības un kontrabandas organizēšanu.

Atrastās vielas - 5,17 kilogramu kokaīna - vērtība nelegālajā tirgū (mazumtirdzniecībā) ir aptuveni no 258 000 līdz 362 000 eiro.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā tika iegūti un apstiprināti pierādījumi, ka minētās personas tiešā veidā ir iesaistītas konkrētā noziedzīgā nodarījuma organizēšanā un veikšanā, un šī gada 18.maijā kriminālprocess nosūtīts Zemgales apgabaltiesas prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pēc Krimināllikuma 190.1 panta otrās daļas un 253.1 panta trešās daļas. Minētās personas tika apcietinātas, taču izmeklēšanas gaitā divām no tām piemērots drošības līdzeklis - drošības nauda un aizliegums izbraukt no valsts, bet viena persona joprojām atrodas apcietinājumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu