KNAB nosūtījis prokuratūrai lietu par stikla zušu iepirkumu institūtā «Bior»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) prokuratūrai nosūtījis lietu par stikla zušu iepirkuma konkursu zinātniskajā institūtā «Bior», intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks.

Streļčenoks stāstīja, ka šajā lietā apsūdzības celtas pret trīs institūta amatpersonām, kuras vainojamas par zušu mazuļu iepirkšanu par krietni augstāku cenu, tādējādi radot valstij zaudējumus vairāku tūkstošu eiro apmērā.

Vēlāk izplatītajā preses paziņojumā KNAB norāda, ka lieta sākta šogad jūnijā un bija izdalīta no 2013.gada 15.martā sāktā kriminālprocesa par pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta «Bior» amatpersonu iespējamu ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu saistībā ar 2011. un 2012.gada iepirkumiem par stikla zušu piegādi un to ielaišanu Latvijas upēs un ezeros.

Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajai prokuratūrai kriminālprocesa materiāli nodoti pret divām personām par krāpšanu un vienu personu par krāpšanas atbalstīšanu un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.

Kā ziņots, 2013.gadā saistībā ar stikla zušu iegādes darījumu Zemkopības ministrija veica auditu «Bior», jo tika konstatēts, ka Latvija par zušiem Čehijas starpniekfirmai samaksājusi vismaz četras reizes vairāk nekā citas Eiropas Savienības valstis.

Eiropā par zušu mazuli augstākā cena bijusi 0,16 lati (0,227 eiro), bet Latvija par to samaksājusi 0,67 latus (0,953 eiro). Iepirkuma kopējā summa toreiz pārsniedza vienu miljonu latu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu