Pirmdien ugunsgrēkos cietuši divi cilvēki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pirmdien, 25.jūlijā, Latvijā dzēsti 15 ugunsgrēki, kuros cietuši divi cilvēki, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā operatīvā informācija. Deviņi ugunsgrēki dzēsti novados, četri - Rīgā, bet divi - citās pilsētās.

Plkst.14.28 ugunsdzēsēji steidzās uz Saules ielu Salaspilī, kur dega divstāvu dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, VUGD darbinieki konstatēja, ka ēkas pirmajā stāvā deg sadzīves mantas divu kvadrātmetru platībā. Pirms ugunsdzēsēji ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās trīs cilvēki, bet, mēģinot nodzēst ugunsgrēku, apmēram 50 gadus veca sieviete saindējās ar degšanas produktiem un tika nodota Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst.15.35 ugunsgrēku izdevās pilnībā likvidēt.

Plkst. 22.54 VUGD saņēma izsaukumu uz Vītolu ielu Liepājā, kur dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka piecstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī deg plastmasas tējkanna. Ugunsgrēks tika likvidēts pirms VUGD ierašanās un iedzīvotāji saviem spēkiem no piedūmotā dzīvokļa izglāba apmēram 79 gadus vecu sievieti, kura bija saindējusies ar dūmiem un tika hospitalizēta.

Savukārt platības ziņā lielākais ugunsgrēks vakar bija izcēlies Jelgavas novada Vilces pagastā, kur 150 kvadrātmetru platībā dega vienstāva saimniecības ēka. Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts plkst.12.04 un pēc trīs stundu darba to izdevās nodzēst.

Vakar VUGD darbinieki arī veikuši 27 glābšanas darbus - 13 novados, septiņus - Rīgā, un vēl septiņus - citās pilsētās.

Kopš gada sākuma Latvijā reģistrēti 6810 ugunsgrēki, kuros cietuši 187, bet gājuši bojā 50 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu