Pamazām turpina samazināties lietu izskatīšanas termiņi tiesās

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Jaunākie statistikas dati par 2016. gada pirmo pusgadu apliecina tendenci samazināties civillietu (tajā skaitā komerclietu) izskatīšanas termiņiem pirmās instances un apelācijas instances tiesās, TVNET pastāstīja Tieslietu ministrijas pārstāve Ksenija Vītola.

Apkopotā informācija liecina, ka vairāk nekā 50% civillietu izskatīšana pirmajā instancē tiek pabeigta 6 mēnešu laikā, bet apelācijas instancē vairāk nekā 60% civillietu izskatīšana tiek pabeigta 3 mēnešu laikā.

Neskatoties uz jau paveiktajiem un atzinīgi vērtētajiem pasākumiem, tiesu sistēmā joprojām tiek īstenotas aktivitātes ar mērķi pilnveidot tiesu darba kvalitāti un efektivitāti. Viena no būtiskākajām reformām, kas šobrīd tiek īstenota, ir tiesu teritoriju pārskatīšana, pakāpeniski apvienojot mazās tiesas un veidojot tās lielākas.

Reformu plānots noslēgt līdz 2018. gada beigām, norāda Tieslietu ministrija.

Līdztekus minētajam nozīmīga ir tiesnešu un tiesībaizsardzības iestāžu amatpersonu kvalifikācijas pilnveide, kas tiek īstenota šogad un tiks turpināta arī turpmākajos piecos gados. Papildus jau esošajai tiesu sistēmai piederīgo personu apmācību sistēmai, ir uzsākta apjomīga tiesu varas un tiesībaizsardzības iestāžu amatpersonu mācību projekta īstenošana, kas, piesaistot Eiropas Savienības fondu finansējumu, ilgs līdz 2020.gadam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu