Likumsargi aiztur automašīnas zagli

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Vakar, 12. jūnijā, Rīgas Latgales iecirkņa policisti saņēma informāciju no kāda vīrieša, ka iepriekšējā naktī ir nozagta viņa automašīna Volkswagen Golf. Cietušais savu auto pa nakti bija atstājis pie daudzdzīvokļu mājas Rīgā, Maskavas ielā, un nākamajā dienā, izejot uz ielas, konstatējis, ka tā ir nozagta.

Likumsargi sāka šā nozieguma izmeklēšanu un tajā pašā dienā ieguva informāciju, ka zagtā mašīna, iespējams, ir novietota Rīgā, Vaidavas ielā. Rīgas Teikas iecirkņa policisti sadarbībā ar kolēģiem no Rīgas Latgales iecirkņa devās uz norādīto adresi. Tur likumsargi atrada gan nozagto auto, gan sastapa par automašīnas zādzību aizdomās turēto 2000. gadā dzimušo jaunieti. Aizdomās turētais tika nogādāts policijas iecirknī, savukārt zagtā automašīna atdota īpašniekam.

Jāpiemin, ka automašīnai nav uzlaušanas pēdu. Tas apstiprina informāciju par iepriekš nozagtām atslēgām. Precīzi notikušā apstākļi, tostarp arī tas, no kurienes un kad atslēgas nozagtas, tiek noskaidroti izmeklēšanā.

Aizdomās turētais savu vainu izdarītajā noziegumā atzīst.

Par spīti savam nelielajam vecumam, jaunietis jau iepriekš vairākas reizes nonācis policijas redzeslokā par dažādiem mantiskiem noziegumiem – krāpšanu, laupīšanu, zādzību no transportlīdzekļa un zādzību no tirdzniecības objekta.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess par zādzību. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu