Prokuratūra vētīs, vai DP izsekojusi Strīķi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Prokuratūra pārbaudīs Rīgas domē ievēlētās bijušās Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietnieces Jutas Strīķes (JKP) apgalvojumu, ka viņu izsekojusi Drošības policija (DP), TVNET uzzināja prokuratūrā.

Strīķe savā kontā sociālajā tīklā «Facebook.com» raksta, ka 13.jūnijā Imantā pie savas daudzdzīvokļu mājas konstatējusi, ka viņu izseko DP darbinieki. «Labi zinot, kā tiek organizēta izsekošana, ierastajā Imantas vidē nav grūti saskatīt DP raksturīgo profesionāli vājo darbu. Pat pasveicināju vienu no ekipāžām, tie no pārsteiguma zaudēja runas dāvanas,» raksta Strīķe, kura pati savulaik karjeru veidoja DP.

Viņa norāda, ka jau gadiem ilgi DP veic pārbaudes par sniegtajām intervijām, pratina žurnālistus, rosina «mistiskus kriminālprocesus par it kā valsts noslēpuma izpaušanu, atzīst par aizdomās turēto viņas bijušo kolēģi KNAB Operatīvo izstrāžu nodaļas priekšnieku Juri Jurašu, kas ir ziņojis par viņam piedāvāto kukuli un iestāžu bezdarbību».

«Kādu valsts noslēpumu jūs tagad meklējat pie manas daudzdzīvokļu mājas miskastes? Pildāt [(ģenerālprokurora Ērika] Kalnmeiera, [Ģenerālprokuratūras Īpaši pilnvarotu prokuroru nodaļas virsprokurora Ingemāra] Masaļska, premjera [Māra] Kučinska, [Ventspils mēra Aivara] Lemberga norādījumus - atrast vienalga ko un «norakt»?» ar sociālā tīkla palīdzību DP jautā Strīķe.

Likumā teikts, ka personas novērošanu un izsekošanu bez tās ziņas veic, pamatojoties uz izmeklēšanas tiesneša lēmumu, ja ir pamats uzskatīt, ka personas uzvedība vai kontakti ar citām personām var saturēt ziņas par pierādāmajos apstākļos ietilpstošajiem faktiem, uz laiku līdz 30 dienām, kuru izmeklēšanas tiesnesis, ja nepieciešams, var pagarināt.

Lēmumā izmeklēšanas tiesnesis norāda, vai tiek dotas tiesības turpināt ar novērojamo personu kontaktā bijušo citu personu novērošanu un izsekošanu uz laiku līdz 48 stundām.

Pierādījumus, kas iegūti speciālo izmeklēšanas darbību rezultātā, izmanto vienīgi tajā kriminālprocesā, kurā attiecīgās darbības veiktas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu