Ivana meklēšana: versija, ka noticis noziegums, bijusi no pirmās dienas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: bezvests.lv, Valsts policija

Diemžēl, arī piektdienas rītā joprojām nav atrasts Liepājā pazudušais Ivans Berladins. Vienlaikus policijas rīcībā ir jauna operatīvā informācija, kas tiekot iegūta izmeklēšanas laikā, un kuru policijai sniedz iedzīvotāji. Esot arī cerība, ka zēns kaut kur ielīdis un ir dzīvs, šādi gadījumi pasaulē jau bijuši.

Kā intervijā «Latvijas Televīzijas» raidījumam «Rīta panorāma» sacīja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks Uģis Āva, visa veida informācija tiekot rūpīgi pārbaudīta.

«Cilvēki palīdz, operatīvā informācija ir, tiek ziņots, bet ziņu par bērna atrašanu, diemžēl, nav. Visa informācija tiek pārbaudīta - cilvēki zvana un sūta epastus,» stāsta Āva.

Policija pašlaik atkārtoti pārskatot jau pārmeklētās teritorijas, iesaistīti visi iespējamie spēki - Nacionālie bruņotie spēki, gaisa spēki, Valsts policija, pašvaldības policija.

Versija, ka noticis noziegums, pastāvējusi no pašas pimās zēna pazušanas dienas, atzīmēja Āva, piebilstot, ka versijas bijušas dažādas.

«Tie, kas meklēja zēnu uz ielas, meklēja dzīvu zēnu, bet šāda versija bija no paša sākuma,» sacīja Āva.

Viņš norādīja, ka sabiedrība var palīdzēt zēna meklēšanā, iesaistoties informācjas apmaiņā ar citiem iedzīvotājiem un valsts policiju. Vienlaikus Āva piebilda, ka nav tomēr izslēgts, ka zēns ir dzīvs, kaut kur ielīdis, paslēpies, šādi gadījumi pasaulē jau bijuši.

Jau ziņots, ka Valsts policija (VP) izvirzījusi divas versijas par Liepājā pazudušo piecus gadus veco Ivanu Berladinu, proti, ar zēnu noticis nelaimes gadījums vai arī viņš kļuvis par nozieguma upuri.

Policija norāda, ka cerības atrast nomaldījušos bērnu dzīvu, ir ļoti niecīgas. Zēna pazušanas lietas izmeklēšanā policijai šobrīd ir divas galvenās versijas - ar zēnu ir noticis nelaimes gadījums vai arī viņš kļuvis par apzināta vai neapzināta nozieguma upuri, tādēļ jau kopš vakardienasIvanameklēšanas pasākumi tiek veikti taktiski pavisam citā līmenī.

VP uzsver, ka visi aicinājumi brīvprātīgajiem turpināt meklēšanu nav saistīti ar policiju, oficiālo izmeklēšanu un ir uzskatāmi par cilvēku maldināšanu un tur sniegtā informācija līdz izmeklētājiem nenonāk.

Sākot no brīža, kad policija uzsāka bērna meklēšanu, arī iesaistot Nacionālos bruņotos spēkus, Zemessardzi, Liepājas pilsētas pašvaldības policiju un lielu skaitu brīvprātīgos, trīs dienu garumā, laikā no 2.jūlija kopumā vairāk nekā 4000 cilvēku pārmeklējuši Liepāju un tās apkārtni vairākkārt.

Pirmajās dienās brīvprātīgo vērienīgais ieguldījums bija nenovērtējami svarīgs, jo tikai visiem kopā ļoti plašās meklēšanas operācijās bija cerības zēnu atrast. Šobrīd ļoti svarīgi ir turpināt zēna pazušanas lietas izmeklēšanu ļoti specifiskā veidā un ar kriminālprocesuālām metodēm, tādēļ šīs lietas izmeklēšanā vēl joprojām iesaistīti lieli VP un citu sadarbības partneru resursi. Izmeklēšanā iesaistījušies arī VP Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes Slepkavību izmeklēšanas nodaļas darbinieki, kuri sniedz taktisko un tehnisko atbalstu.

Izmeklēšanai ir informācija, ka zēns no rīta ap astoņiem Tosmarē iesēdās maršruta autobusā un aizbrauca Karostas virzienā. Bet pēc 20 minūtēm ar pilsētas maršruta mikroautobusu aizbrauca centra virzienā līdz Kuršu laukumam.

Šobrīd izmeklēšanā oficiāli apstiprinātā informācija par pēdējo reizi, kadIvansredzēts dzīvs ir sestdienā, 1. jūlijā, četros pēcpusdienā Spīdolas ielas rajonā, Liepājā.Ivansbija ģērbts zilā jakā ar galvā uzvilktu kapuci un baltu zīmējumu jakas priekšpusē. Kājās bijušas tumšas krāsas sporta bikses un basas kājas apautas sandalēs. Zem jakas iespējams sarkans krekliņš ar multeņu tēla Makvīna zīmējumu priekšpusē.

Cilvēkiem kuriem ir jebkura informācija par viņa pazušanas apstākļiem, par cilvēkiem, kas ar to varētu būt saistīti vai arī šajā laika posmā saistībā ar zēna pazušanu ir redzējuši Liepājā situāciju, kas šķitusi dīvaina, bet sākotnēji viņi nav piešķīruši tai nozīmi, lūgums - informēt policiju.

VP vēlreiz uzsver, ka vienīgā oficiālā informācija par pazudušā zēna meklēšanu ir bijusi un būs tikai no VP. Visi pārējie informatīvie kanāli, organizācijas vai grupas, kas joprojām aicina iesaistīties brīvprātīgos bērna meklēšanā, būtībā cilvēkus maldina.

Zēna meklēšanai izveidota vienota e-pasta adrese «puikaliepaja@iem.gov.lv», darbojās tālruņa numurs bezvēsts pazudušo bērnu meklēšanas gadījumos 116000, kur Valsts policijas dežūrdaļa pieņems jebkuru informāciju, kas varētu būt noderīga izmeklēšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu