Pārdaugavā aiztur vīrieti par marihuānas audzēšanu realizācijas nolūkā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

19.jūlijā par marihuānas audzēšanu un glabāšanu realizācijas nolūkā, kā arī par realizēšanu Valsts policijas Rīgas Ķengaraga iecirkņa policisti aizturēja kādu vīrieti.

Sākotnēji likumsargi saņēma informāciju par kādu vīrieti, kurš, iespējams, nodarbojas ar marihuānas audzēšanu un realizāciju. Pārbaudot operatīvo informāciju, policija nonāca pa pēdām 1978.gadā dzimušam vīrietim.

Aizdomās turētā dzīvesvietā Pārdaugavā tika veikta sankcionētā kratīšana, kuras laikā identificēta nelegāla marihuānas audzētava. Pēc šā fakta konstatācijas vīrietis nekavējoties tika aizturēts.

Aizturētā mājoklī bija ierīkotas piecas siltumnīcas, no kurām izņemti marihuānas stādi dažādos veģetācijas periodos – no sēklām līdz pat gataviem augiem. Kratīšanas laikā izņemti arī aptuveni 500 grami izžāvētas marihuānas, lampas, mitrinātāji, ventilācijas sistēmas un cita veida specializētais aprīkojums.

Aizturētais iepriekš policijas redzeslokā nav nonācis.

Saistībā ar notikušo tika sākti divi kriminālprocesi. Par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, glabāšanu un neatļautu realizēšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. Savukārt par narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu