Narkomāns 48. maršruta autobusā uzbrūk pasažierim

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pagājušās nedēļas nogalē izcēlies dramatisks konflikts 48. maršruta autobusā, kas par laimi beidzies bez cietušajiem, portālu TVNET informēja Valsts policijā (VP)

Piektdien, 18. augustā, ap pulksten 12 48. maršruta autobusā, kas tobrīd brauca virzienā uz Sarkandaugavu, jauns vīrietis uzvedās neadekvāti- ļoti skaļi runāja pa telefonu, rupji lamājās, turklāt izskatījās lietojis narkotikas vai citas apreibinošās vielas.

18 gadus vecs jaunietis, kurš arī brauca šajā autobusā, palūdza vīrieti uzvesties klusāk. Šāds aizrādījums vīrieti sadusmoja vēl vairāk. Viņš piecēlās kājās, no somas izvilka nazi un devās jaunieša virzienā. Agresīvais vīrietis puisi satvēra aiz rokas un viņam pie kakla pielika nazi, draudot nodarīt miesas bojājumus.

Par laimi, tobrīd autobusā atradās vairāki drosmīgi pasažieri, kuri agresīvo vīrieti sagūstīja, neļaujot viņam nodarīt miesas bojājumus jaunietim. Pasažieri notverto narkomānu izsēdināja sabiedriskā transporta pieturā Sarkandaugavā, kas atrodas blakus Valsts policijas Rīgas Ziemeļu iecirknim. Tobrīd par notikušo tika informēti policisti un vīrietis nogādāts likumsargu rokās.

Aizturētais 1988. gadā dzimušais vīrietis jau iepriekš sodīts par narkotiku lietošanu un zādzībām nelielā apmērā.

Saistībā ar notikušo pret vīrieti sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 132. panta pirmās daļas – par draudiem izdarīt slepkavību vai nodarīt smagu miesas bojājumu, ja ir bijis pamats baidīties, ka šie draudi var tikt izpildīti. Par šādu noziegumu likumā paredzēta īslaicīga brīvības atņemšana vai piespiedu darbs, vai naudas sods. Tāpat pret vīrieti sākta administratīvā lietvedība par atrašanos narkotisko vai psihotropo vielu ietekmē.

Policija izsaka pateicību iedzīvotājiem, kuri izrādīja drosmi un pašaizliedzību, aizstāvot jaunieti, kuram draudēja briesmas. Tāpat policija aicina ikvienu, redzot neadekvātas apreibinājušās personas, nekavējoties zvanīt policijai pa tālruni 110. Personas narkotisko vai psihotropo vielu ietekmē mēdz būt neprognozējamas, tāpēc nav vēlams ar viņām iesaistīties diskusijās.

Ar narkotisko vielu apriti saistītu noziegumu apkarošana ir viena no Valsts policijas prioritātēm un tam tiek izmantoti ievērojami policijas resursi. Ar katru gadu noziedzības līmenis samazinās, lielā mērā pateicoties arī tam, ka iedzīvotāji par šādiem gadījumiem ziņo.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu