VM vakcīnu iepirkumi rada aizdomas par koruptīvām darbībām (93)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ilggadējā Tautas partijas pārvaldē esošās Veselības ministrijas (VM) organizētie vakcīnu iepirkumi nav ekonomiski pamatoti un rada aizdomas par korupciju, TVNET informēja Ārstu biedrībā.

Latvijas profesionālās mediķu organizācijas uzskata, ka vakcīnu iegādes process ir nepārdomāts un ekonomiskajai situācijai neatbilstošs. Tiek mēģināts mainīt vakcinācijas kalendāru bērniem, ieviešot tajā vakcinēšanu pret rotavīrusu, pneimokoku infekciju, kā arī dzemdes kakla vēža vīrusu.

Šādas vakcinācijas, pēc profesionāļu teiktā, tiek veiktas tikai atsevišķās, ļoti bagātās Eiropas valstīs, savukārt Latvijā vēl pilnībā nav noregulēta bērnu vakcinācija citu, daudz biežāku slimību profilaksei. Šā gada vakcīnu iepirkumi medicīnas profesionāļus vedina uz domām par korupciju VM.

Jau rakstījām, ka jauno vakcīnu iegādei VM plānojusi tērēt vismaz 6 miljonus latu.

Mūsu veselības ministri Kopš 2004.gada Veselības ministrija ir Tautas partijas paspārnē: tās biedrs Gundars Bērziņš, kurš šogad kandidēja uz Rīgas domi, bija veselības ministrs no 2004. līdz 2007. gadam; nākamais bija Vinets Veldre, no 2007.gada sākuma līdz tā paša gada beigām. Kopš 2007.gada beigām līdz 2009.gada vasarai veselības ministrs bija Ivars Eglītis, kopš 29.jūnija Baiba Rozentāle.

Komentāri (93)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu