Daugavpilī atrasts pirms 16 gadiem pazudis bērns (200)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sensacionāla un neticama vēsts no Daugavpils. Iespējams, tur atradies bērns, kurš tika nolaupīts pirms 16 gadiem pusotra mēneša vecumā. Tagad ir aizdomas, ka pazudušais zēns ir atrasts. Noilguma dēļ lieta savulaik tikusi izbeigta, un policija nezina, no kura gala šim faktam pieķerties.

Ja aizdomas apstiprināsies, tas būs prātam neaptverams notikums, LNT Ziņām telefonintervijā apgalvoja Daugavpils bāriņtiesas priekšsēdētāja. Ligita Strazda pagājušajā piektdienā vērsusies policijā ar iesniegumu, lūdzot likumsargus sākt kriminālprocesu. Sievietei radušās aizdomas, ka atradies bērns, kurš pilsētā pazuda 1992. gadā. Toreiz, pirms 16 gadiem, kāda daugavpiliete ar pusotru mēnesi vecu mazuli, devās uz veikalu, ratiņus ar bērnu atstājot vestibilā. Taču tie pazuda. Ratiņus vēlāk atrada, tikai tukšus, bez zīdaiņa.

Tagad pavīdējusi cerība, ka nozagtais mazulis atradies. Pagājušajā nedēļā bāriņtiesas redzeslokā nonācis kāds zēns, kuram, kā vēlāk izrādījās, nav ne personas koda, ne dzimšanas apliecības. Savukārt bērna māte šo faktu neesot varējusi izskaidrot.

Ņemot vērā bērna dzimumu, vecumu un citus apstākļus, bāriņtiesai radušās pamatotas aizdomas, ka šis gadījums varētu būt saistīts ar mīklaino zīdaiņa pazušanu pirms 16 gadiem.

Notikušajā ir vēl kāds interesants fakts. Lai arī bērnam nav nekādu personu apliecinošu dokumentu, skolā viņš ticis uzņemts.

Daugavpils policijā LNT Ziņas guva apstiprinājumu, ka bāriņtiesas vadītājas iesniegums ir saņemts. Tomēr kriminālprocess vēl nav sākts. Policijā tagad domā, kā īsti rīkoties. Mazuļa pazušanas lieta noilguma dēļ sen jau izbeigta. Arī policisti, kuri tolaik ar šo lietu strādāja, policijā vairs nestrādā.

Komentāri (200)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu