Tapusi dokumentālā komēdija "Kur ir Osama bin Ladens?" (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaulē zināmākā terorista Osamas bin Ladena meklējumi tagad iemūžināti filmā. Slavenās dokumentālās filmas „Supersize Me” jeb „Uzbarojiet mani” autors Morgans Spērloks piedāvā savu skatījumu par to, kur meklējams bin Ladens.

Četrus gadus pēc savas slavenās dokumentālās filmas „Supersize Me” režisors Morgans Spērloks atgriežas ar intriģējošu stāstu filmā „Kur meklējams Osama bin Ladens?”. Pa meklētā noziedznieka pēdām režisors devies uz Tuvajiem Austrumiem, apciemojot Ēģipti, Izraēlu, Afganistānu un Pakistānu. Runājot ar cilvēkiem ielās, žurnālistiem un pat garīdzniekiem, safilmēts 800 stundu garš materiāls, kas tagad savērpts neparastā filmā.

Pats autors stāsta: lai padarītu filmu skatītājiem saprotamāku, tajā ir arī krietna deva humora. Viņi stāsta par teroristiem, Osamu bin Ladenu un karu pret terorismu, un, lai padarītu stāstu cilvēcīgāku, tas tiek stāstīts mazliet nenopietni.”

Filmā atklāti runā par to, kāpēc varenā ASV nespēj atrast kalnos dzīvojošu cilvēku, bet spēj atklāt vissarežģītākās zinātnes mīklas. Tomēr autors norāda, ka filmu radījis tā, lai tā būtu saprotama un interesanta visiem, turklāt viņš centies izvairīties no kareivīgiem apgalvojumiem. Filmas sižets un arī galarezultāts (par to, vai režisoram ir izdevies izskaitļot terorista atrašanās vietu) gan tiek turēts noslēpumā. Tomēr vairs ne ilgi – jau šodien filma piedzīvo savu pirmizrādi ASV.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu