Par Neo uzskatītais Poikāns esot talantīgs cilvēks (307)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: twitter

Par Neo uzskatītais un policijas aizturētais Latvijas Universitātes (LU) Matemātikas un informātikas institūta Mākslīgā intelekta laboratorijas pētnieks Ilmārs Poikāns iepriekš izteicis dažādus ierosinājumus valsts pārvaldes uzlabošanai.

Piemēram, viens no ieteikumiem bijis publiskas "vikipēdijas" izveidošana valsts iestādēs, kas būtu kā sava veida vienas pieturas aģentūra iedzīvotājiem. Tāpat pausts atbalsts Satversmes grozīšanai, lai ļautu iedzīvotājiem ierosināt Saeimas atlaišanu.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija,

Poikāns ir ļoti talantīgs cilvēks ar plašām zināšanām informāciju tehnoloģiju jomā.

 Poikāns savulaik bijis portāla "one.lv" attīstītāja SIA "Forticom" līdzīpašnieks, bet patlaban viņam pieder divas nelielas firmas, liecina "Firmas.lv" informācija.

Līdz 9.klasei Poikāns mācījies Rīgas 25.vidusskolā, bet pēc tam 1993.gadā iestājies vienā no tobrīd prestižākajām skolām - Rīgas Komercskolā (tagad - Rīgas Komercģimnāzija), kur izpelnījies Zelta stipendiju par izcilām sekmēm mācībās.

Sākotnēji Poikāns izrādījis lielu interesi par ķīmiju un citām dabaszinātnēm, piedaloties vairākās olimpiādēs un tajās iegūstot augstas vietas. Pēc tam viņš nopietni pievērsās datorzinībām.

"Poikāns bija ļoti spēcīgs datorzinībās, ļoti nopietns un apzinīgs skolnieks. Viņam mācībās bija izcili rezultāti," tā par savu bijušo audzēkni stāstīja Rīgas Komercģimnāzijas direktore Tatjana Strautmane.

Pēc Rīgas komercskolas absolvēšanas 1996.gadā Poikāns iestājās LU Fizikas un matemātikas fakultātē, kur ieguva dabaszinātņu maģistra grādu datorzinībās. Patlaban viņš strādā par pētnieku LU Matemātikas un informātikas institūta Mākslīgā intelekta laboratorijā.

Savā sociālās vietnes "Twitter" profilā Poikāns sevi nodēvējis par "Universal IT soldier" jeb tulkojumā no angļu valodas - universālo informācijas tehnoloģiju kareivi.

Sociālajā tīklā "Draugiem.lv" 31 gadu vecais rīdzinieks Poikāns pēdējo reizi manīts vakar plkst.16.18, savukārt sociālajā tīklā "Twitter" - 6.maijā. Portālā "Draugiem.lv" starp Poikāna draugiem atrodama arī Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma "De facto" žurnāliste Ilze Nagla, kuras dzīvoklī vakar vakarā notikusi kratīšana.

Ar pašu Poikānu pagaidām nav izdevies sazināties, jo viņa mobilais tālrunis ir izslēgts vai atrodas ārpus uztveršanas zonas.

To, ka policija aizturējusi cilvēku, kuru uzskata par Neo, apliecināja arī Nagla.

Komentāri (307)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu