Policista iespējamais kukulis piedurknē (127)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītāja foto

Sākta kriminālvajāšana saistībā ar ceļu policistu, kurš, visticamāk, aprīļa vidū Rīgā, Hospitāļu ielā paņēma kukuli no kāda autovadītāja. Pēc portāla TVNET publikācijas un fotogrāfijas, kurās redzams policists, kurš, visticamāk, piedurknē ievietoja no vadītāja saņemto naudu, viņš ir atstādināts no dienesta pienākumu pildīšanas.

"Attiecībā uz policistu ar zaļo papīrīti  - kriminālprocess 7.maijā ir nosūtīts uz prokuratūru kriminālvajašanas sākšanai. Līdz ar to no mūsu puses komentāru vairāk nebūs," portālam TVNET pavēstīja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja pārstāve Ieva Rekšņa.

Savukārt Prokuratūras pārstāvis Andrejs Vasks portālu TVNET informēja, ka šī lieta atrodas Vidzemes priekšpilsētas prokuratūrā.

2010.gada 17.maijā Dmitrijam M. celta un izsniegta apsūdzība pēc Krimināllikuma 320.panta otrās daļas. Pašreiz vel turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

"Par termiņiem mēs parasti nekādas prognozes neizsakām, taču nekādas kavēšanās nebūs,"viņš atzina un norādīja - kad pirmstiesas izmeklēšana ir pabeigta, veiktas visas procesuālās darbības - visi nepieciešamie iespējamie pierādījumi savākti un nostiprināti, prokurors lemj par procesa pirmstiesas izmeklēšanas pabeigšanu.

Atbilstoši Kriminālprocesa likumam (KPL 411.pants), pabeigšanas veidi var būt dažādi, tostarp nodošana tiesai.

Bieži aizturētos atlaiž bez papīru smērēšanas

Portāls TVNET jau iepriekš publicēja lasītāja Viestura atsūtītās fotogrāfijas, ar kurām viņš pauž aizdomas, ka policijas darbinieks pieņem kukuli. Foto uzņemti Hospitāļu ielā 20 šā gada 12.aprīlī.

"Kādu laiku, šeit dzīvojot, novērots, ka Hospitāļu un Zirņu ielas krustojums ir iecienīta vieta zaļajiem darboņiem. Regulāri tiek apturētas automašīnas, kas neatļauti šķērso Zirņu ielu vai arī veic aizliegtus pagriezienus (no Hospitāļu ielas uz Zirņu), bet bieži apturētie kaut kā ātri tiek atlaisti, tā sakot, bez papīru smērēšanas," viņš pavēstīja.

Beidzot viens uzrāvās. Bet var jau būt, ka policists piedurknē ievietoja tikai kabatas lakatiņu!

Diemžēl nav policijas auto numura, bet vainīgā numuru gan var redzēt, tā ka gan jau šos policistu kungus arī var izķert," Viesturs turpināja.

Ja arī tu esi aculiecinieks tamlīdzīgiem gadījumiem, neesi vienaldzīgs - fotografē, filmē un sūti portālam TVNET. Mēs tavu atsūtīto materiālu parādīsim citiem. Turklāt tu par šo materiālu saņemsi 50 latus.

Komentāri (127)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu