Cūkotāju dēļ draud atslēgt pilsētas strūklakas (52)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lai gan Rīgā darbojas jau septiņas strūklakas un drīzumā bija plānots pieslēgt astoto, iespējams, cilvēku cūcību un mēslošanas kāres dēļ tās būs jāslēdz, šodien raksta laikraksts "Neatkarīgā".

Par strūklaku apsaimniekošanu atbildīgais uzņēmums "Rīgas dārzi un parki" laikrakstam norāda, ka, piemēram, Ziedoņdārza strūklakā iedzīvotāji peldina suņus, tādējādi pamatīgi bojājot filtrējošo sistēmu.

"Katru vakaru pēc strūklakas izslēgšanas tur paliek cūkkūts – suņu spalvas sistēma nespēj ātri attīrīt. Sūkņi beidzas nost, un mūsu rīcībā nav tik daudz līdzekļu, lai mainītu sūkņus. Ja šādi gadījumi turpināsies, sabojātās strūklakas vairs nelabosim," brīdina Rīgas dārzu un parku tehniskā ekspluatācijas iecirkņa vadītājs Andis Gremze.

Taču kopumā šogad iedzīvotāji, jo sevišķi jaunieši, ir kļuvuši apzinīgāki. "Parasti jau pirmajās dienās pēc strūklaku sezonas sākuma tās ir bijušas pilnas ar makdonaldu ēdienu maisiņiem un pudelēm," norāda atbildīgā amatpersona.

Rīgā darbojas strūklakas Vērmanes dārzā, Viesturdārzā, Kronvalda parkā pie Kongresu nama, Esplanādē, pie Latvijas Nacionālās operas un Ziedoņdārzā. No 1. jūnija līdz 1. septembrim darbojas arī Bastejkalna kaskādes strūklaka, kura tika atjaunota 2008. gadā.

Komentāri (52)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu