Skolēni šokā par matemātikas eksāmena uzdevumiem (545)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vairākās skolās sūdzas – 9. klašu matemātikas eksāmens bijis pārāk grūts. Par skolēnu eksamināciju atbildīgais Valsts izglītības satura centrs (VISC) gan to neatzīst, šodien raksta laikraksts "Diena".

Lielākais šoks bija tiem devītklasniekiem, kas no astoņām ballēm liecībā mācību gada noslēgumā bija spējuši "nobraukt" līdz četrām vai piecām matemātikas eksāmenā. Ir arī gadījums, kad skolēns, kuram šajā mācību gadā izliktas septiņas balles, eksāmenā saņēmis divnieku. Šādus piemērus laikrakstam stāstīja skolās.

Skolas matemātikas eksāmena sliktajos rezultātos vaino arī darba sastādītājus - VISC. Centrā gan norāda – eksāmens bija atbilstošs mācību priekšmeta standartam un pagaidām nekas neliekot domāt, ka uzdevumi bija devītklasnieku līmenim nepiemēroti.

Skolu pārstāvji gan uzskata, ka eksāmena uzdevumu sastādītāji ir "pārcentušies". Ja skolotājiem, tikai ieraugot uzdevumus un pat nesākot labot darbus, ir skaidrs, ka nekā laba nebūs, tad kaut kas nav kārtībā, uzskata Limbažu 1. vidusskolas direktore Ineta Zariņa. Skolēniem, kuriem jau iepriekš matemātika bijusi teju nepatīkamāka par zobu sāpēm un kuri ar mokām spējuši iegūt sekmīgu atzīmi, eksāmenā neesot bijušas nekādas cerības pienācīgā līmenī tikt galā ar tā otrās daļas uzdevumiem (1. daļā ir tests, 2. daļā – augstākas grūtības pakāpes uzdevumi). Skolu pārstāvji norāda uz vairākiem uzdevumiem, kas bijuši pārāk sarežģīti formulēti, atspoguļojuši tēmas, kam skolas pievērsušās tikai garāmskrienot un kuras paredzēts detalizētāk aplūkot tikai vidusskolā.

Tomēr šā gada matemātikas eksāmena satura negatīvais vērtējums nav viennozīmīgs. Matemātikas skolotāju apvienības viceprezidents Arnis Rudiņš stāsta – ir arī skolotāji, kuri uzskata, ka eksāmens bijis pavisam pieņemams. Katram uzdevumam bijuši kādi knifiņi.

Komentāri (545)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu