Daugavas labajā krastā šodien nebūs karstā ūdens (19)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/stevendepolo

Lai kvalitatīvi sagatavotos nākamajai apkures sezonai un laikus atklātu iespējamās bojājumu vietas siltumtīklos, AS „Rīgas Siltums” otrdien, 13. jūlijā, veiks Daugavas labā krasta siltumtīklu hidraulisko pārbaudi, TVNET informēja uzņēmumā.

Pārbaudes laikā no plks. 7:00 līdz tās beigām (orientējoši plkst. 24:00) visiem siltumenerģijas patērētājiem jābūt droši atslēgtiem no siltumtīkliem, tādējādi Rīgas iedzīvotājiem, kas dzīvo Vecrīgā, Rīgas centrā, Ķengaragā, Dārzciemā, Dreiliņos, Pļavniekos, Purvciemā, Mežciemā, Teikā, Juglā, Čiekurkalnā, Sarkandaugavā un Mežaparkā, nebūs pieejams karstais ūdens.

Lai siltumtīklos radušos bojājumu gadījumā vidē neizplūstu karsts siltumnesējs (tehniskais ūdens), pirms hidrauliskās pārbaudes tas tiek atdzesēts līdz +45 grādiem, tāpēc abonentiem karstā ūdens temperatūra pakāpeniski pazemināsies jau pirmdienas vakarā.

Lielākā daļa siltumenerģijas patērētāju karsto ūdeni saņems trešdienas rītā, bet situācijā, ja kādi siltumtīklu posmi pārbaudi neizturēs, iespējami karstā ūdens piegādes pārtraukumi līdz bojājumu novēršanai.

 Pārbaudes laikā siltumtīkli ir paaugstinātas bīstamības objekti - siltumnesēja spiediens tajos sasniedz 16 atmosfēras.

„Rīgas Siltums” lūdz iedzīvotājus nekavējoties ziņot par hidrauliskās pārbaudes laikā novērotajām ūdens noplūdēm siltumtīklos pa diennakts Klientu palīdzības dienesta bezmaksas tālruni 80 0000 90.

Par plānoto siltumenerģijas piegādes pārtraukšanu  likumā noteiktā kārtībā laikus ir informēti  namu īpašnieki un apsaimniekotāji.

Pērn, pateicoties veiktajai hidrauliskajai pārbaudei Daugavas labajā krastā, tika konstatēti un likvidēti 62 bojājumi siltumtīklos.

Hidrauliskā pārbaude ir visefektīvākā metode, lai pārliecinātos par siltumtīklu drošību. To laikā katru siltumtīklu posmu izmēģina ar paaugstinātu spiedienu. Hidraulisko pārbaužu laikā tiek kontrolēts cauruļvadu, noslēgarmatūras, savienojuma atloku un kompensatoru blīvums.

Vasaras laikā plānotas hidrauliskās pārbaudes arī citās centralizētās siltumapgādes zonās, par iespējamiem karstā ūdens pārtraukumiem uzņēmums ziņos atsevišķi.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu