"GfK" aptauja: Saeimā SC iegūtu 35 vietas (86)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Septembra sākumā lielākais iedzīvotāju atbalsts joprojām ir partiju apvienībai "Saskaņas centrs" (SC), tomēr Saeimā iekļūtu vairs tikai piecas partijas, liecina pētījumu kompānijas "GfK" veiktā aptauja un aprēķini, kurus šodien publiskoja telekompānija LNT.

Politisko partiju reitingos līderpozīcijas joprojām saglabā SC, kuram atbalsts ir pieaudzis no 15,3% augusta sākumā līdz 15,5%, "Vienotība", kurai vēlētāju atbalsts palielinājies no 12,2% līdz 12,9%, kā arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), par kuru būtu gatavi balsot 8,9% vēlētāju. Augustā par ZZS savu balsi bija gatavi atdot 8,2% vēlētāju.

Ceturtajā vietā popularitātes ziņā ir apvienība "Par labu Latviju", kuras atbalstītāju skaits pieaudzis no 3% līdz 4,7%. Savukārt nacionālo apvienību "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK patlaban atbalstītu 3,1% vēlētāju - tikpat daudz, cik augustā. "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) reitings ir nokrities līdz 1,3%, kas nebūtu pietiekami, lai iekļūtu Saeimā.

Kompānija "GfK", analizējot jaunākos partiju reitingus, aprēķinājusi iespējamo vietu sadalījumu Saeimā, ņemot vērā iedzīvotāju skaitu, kuri ir gatavi piedalīties vēlēšanās, un vēlētāju skaitu, kas jau izvēlējušies. Visvairāk - 35 - vietu iegūtu SC, "Vienotība" - 28, bet ZZS - 20. Apvienība "Par labu Latviju" iegūtu 10 vietas, savukārt "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK iegūtu septiņas vietas.

Populārākais no iespējamiem premjera amata kandidātiem aptaujā joprojām bija ZZS izvirzītais Ventspils mērs Aivars Lembergs. Viņam seko premjers Valdis Dombrovskis (JL), Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (PLL), SC frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs un Tautas partijas priekšsēdētājs Andris Šķēle.

Komentāri (86)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu