Ugunsdzēsēji aicina tīrīt ēku jumtus (12)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aicina māju īpašniekus un apsaimniekotājus savlaicīgi notīrīt ēku jumtus no sniega segas un lāstekām, lai izvairītos no iespējamām traģēdijām.

VUGD preses pārstāve Inga Vetere informēja, ka pēdējā laikā gandrīz ik dienu snieg un gaisa temperatūra ir mainīga, tāpēc pastāv draudi, ka atsevišķu ēku jumti var neizturēt sniega smagumu un iebrukt. Vienlaikus pie māju jumtiem veidojas lāstekas, kas var apdraudēt gan vietējo iedzīvotāju, gan garāmgājēju dzīvību un veselību.

Par jumtu tīrīšanu it īpaši jāparūpējas tiem, kuri ir atbildīgi par sabiedrisko ēku uzturēšanu. Šādām būvēm, piemēram, lielveikaliem, sporta hallēm un kultūras namiem, parasti ir lielas platības jumti, bet telpās uzturas daudz cilvēku. Jumti var neizturēt ievērojamo sniega segas svaru un iebrukt, tādējādi izraisot traģiskas sekas.

Savukārt pilsētu iedzīvotājus VUGD aicina būt īpaši uzmanīgiem uz ietvēm, kas šajos apstākļos mēdz būt šauras un slidenas, tomēr vienlaikus jāatceras, ka ne mazāk bīstamas var būt lāstekas, tāpēc, pārvietojoties pa ietvēm, ik pa laikam nepieciešams paskatīties uz augšu un iespēju robežās apiet bīstamās vietas. Ja pie kādas mājas ir izstiepta lente vai izveidots kāda cita veida nožogojums, tam nevajag kāpt pāri, bet apiet apkārt.

Rīgā sniegu patlaban tīra gandrīz 30 transportlīdzekļi

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas speciālists Uģis Vidauskis informē, ka galvaspilsētā šo pēcpusdien strādāja 29 sniega tīrīšanas un savākšanas transportlīdzekļi. 

Rīgas domes Satiksmes departaments aicina autovadītājus, novietojot automašīnu ielas malā, pārliecināties, vai tai garām var izbraukt sniega tīrīšanas tehnika. Tāpat departaments lūdz autovadītājus būt saprotošiem un atsaucīgiem, kad sniega tīrīšanas tehnikas vadītājs aicina pārvietot automašīnu, lai tehnika var izbraukt un notīrīt ielu.

Kopumā no pagājušās nedēļas 9.decembra līdz 15.decembrim Rīgā no pašvaldības maksas autostāvvietām, sabiedriskā transporta pieturvietām, gājēju tuneļiem, tiltiem un ielu posmiem izvests vairāk nekā 36 000 kubikmetru sniega.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu