Rīgā patversmēs janvārī aizpildītas gandrīz visas vietas (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas patversmēs janvārī līdz šim bijušas aizpildītas teju visas jeb 727 no 737 pieejamajām vietām, informēja Rīgas domes (RD) Labklājības departamentā.

Pašlaik, kamēr diennakts temperatūra nepārsniedz -10 grādu, patversmes ir atvērtas no plkst.17 līdz 9. Kopumā visās patversmēs Rīgā ir nodrošinātas 737 vietas, laikā no 1. līdz 20.janvārim patversmēs mituši 727 cilvēki. Salīdzinoši pērn šajā laika posmā tajās mita 692 cilvēki.

Rīgā ir sešas nakts patversmes, kuras līdzfinansē RD - Rīgas patversmes vīriešu nodaļa Maskavas ielā 208 un Rīgas patversmes sieviešu nodaļa Bārddziņu ielā 2, naktspatversme "Zilais Krusts" Maskavas ielā 336, biedrības "Latvijas Sarkanais Krusts" naktspatversme vīriešiem un sievietēm Gaiziņa ielā 7, uzņēmumu "V.E.L.G." naktspatversme vīriešiem un sievietēm Bolderājā, Esplanādes ielā 1 un "PINS" naktspatversme sievietēm Tvaika ielā 2, korpuss 12, kā arī "V.E.L.G." naktspatversme vīriešiem un sievietēm Kartupeļu ielā 8.

Tāpat pieejams Rīgas patversmes Dienas centrs bezpajumtniekiem un maznodrošinātajiem Rīgas iedzīvotājiem. Centrs strādā katru darbdienu no plkst. 9 līdz 17, laika periodā no 1.novembra līdz 15. martam - arī brīvdienās un svētku dienās.

Šajā centrā var saņemt sociālā darba speciālistu un psihologa pakalpojumus, izglītojošas, prasmju apguves, fizisko spēju attīstības, darba iemaņu apguves un sociālās rehabilitācijas, atbalsta un pašpalīdzības grupu nodarbības, ģimenes ārsta pakalpojumus primārās veselības aprūpes līmenī, dušas un dezinfekcijas pakalpojumus un veļas mazgāšanas pakalpojumus.

Laikā no 1.janvāra līdz 20. janvārim Dienas centrā darbdienās vidēji uzturējās 160 cilvēku dienā, bet brīvdienās - 130 cilvēku.

RD Labklājības departaments aicina - ja iedzīvotāju redzeslokā nonāk persona, kura uzturas dienas un nakts laikā dzīvošanai nepiemērotos apstākļos, piemēram, uz ielas, dārza būdās, šķūnīšos, pamestās ēkās vai citās vietās, tiek lūgts informēt Rīgas patversmes Mobilo brigādi darbdienās no plkst. 9 līdz 17 pa tālruni 67037374 vai mobilo tālruni 27023550.

Neskaidrību gadījumos informāciju var iegūt, zvanot pa Rīgas domes Labklājības departamenta bezmaksas informatīvo tālruni 80005055 vai Labklājības departamenta mājaslapā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu