Miljonu parādniece Plaude kreditoriem maksās tikai Ls 50 mēnesī (416)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Tāpat kā maksātnespējīgais "Lido" īpašnieks Ķirsons, arī viņa partijas PLL biedrene - maksātnespējīgā uzņēmēja Ieva Plaude-Rēlingere turpmāk mēnesī iztikšot ar "maziņu" summu - 600 latu algu "uz rokas", no kuras kreditoriem, kam viņa parādā vairāk nekā septiņus miljonus latu, tiks 50 latu mēnesī, vēsta portāls "pietiek.com".

Tas noteikts Rīgas Vidzemes priekšpilsētas apstiprinātajā Plaudes-Rēlingeres „Mantas pārdošanas un kreditoru prasījumu apmierināšanas plānā”.

Plaudes-Rēlingeres tiesai apliecināja, ka viņa „patiesi grib realizēt iespēju norēķināties ar kreditoriem no saviem līdzekļiem”, taču no tiesas apstiprinātā plāna izriet, ka šī vēlme nav īstenojama milzīgo parādsaistību dēļ.

Plaude izdzīvošot ar 600 latiem mēnesī

Plaudes-Rēlingeres personiskās parādsaistības pārsniegušas 7,18 miljonus latu.

Tiesas apstiprinātajā dokumentā norādīts, ka vienīgais uzņēmējas ienākumu avots ir 600 latu alga pēc nodokļu nomaksas uzņēmumā AS Kolonna Asset Management, no kuriem Plaudes-Rēlingeres un viņas jaunākā bērna izdevumiem un uzturlīdzekļiem tiesa atvēlējusi 360 latu mēnesī, viņas dzīvesvietas izdevumiem – 50 latu, tāpat līdzekļi atvēlēti arī pašam maksātnespējas procesam, kā rezultātā kreditoriem mēnesī tiks tikai 50 latu.

Papildus šiem 50 latiem mēnesī piecu gadu laikā tiesa kreditoriem devusi cerības arī uz Plaudes-Rēlingeres uzņēmumu pārdošanā iegūtām summām, taču, kā izriet no plāna,

slavenās uzņēmējas īpašumā palikuši gandrīz vai tikai maksātnespējīgi un bankrotējuši uzņēmumi.

Jau vēstīts, ka LR Ģenerālprokuratūra Augstākās tiesas Senātā ir iesniegusi protestu par Plaudes-Rēlingeres atzīšanu par maksātnespējīgu. Tas darīts pēc Parex bankas lūguma - banka uzskata, ka uzņēmēja veikusi virkni darbību, lai izvairītos no savu saistību izpildes.

Komentāri (416)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu