Dūklava meita tiek pie darba ZM padotības iestādē (31)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LTV

Zemkopības ministra Jāņa Dūklava (ZZS) meita Elīna nesen tikusi pie darba Zemkopības ministrijas (ZM) padotības iestādē – Lauku atbalsta dienestā (LAD), ziņo Latvijas televīzijas raidījums „De facto”.

Ministra meita tur sākusi strādāt par sabiedrisko attiecību speciālisti, saņemot gandrīz 600 latu lielu algu.

Lauku atbalsta dienestā tukša štata vieta Klientu apkalpošanas daļā stāvēja aptuveni pusgadu. Cilvēku uz to nemeklēja. Bet sabiedrisko attiecību speciālista pienākumus pildīja divas darbinieces. Nesen vienai no viņām amata pienākumus mainīja un LAD mājas lapā izsludināja vakanci uz sabiedrisko attiecību speciālista vietu. Turklāt tas notika laikā, kad daudziem ir atvaļinājumi un brīvdienas – starp Ziemsvētkiem un Jauno gadu.

Uz sludinājumu pavisam bija atsaukušies četri cilvēki, trīs no viņiem intervēti, viens no darba atteicies un par atbilstošāko atzīta Elīna Dūklava. Viņai ir augstākā izglītība Eiropas ekonomikā un biznesā, bet darba pieredze - viesnīcas administrācijā. Ne sabiedrisko attiecību jomā, ne valsts pārvaldē viņa strādājusi nav.

Elīna Dūklava raidījumam „De facto” skaidro, ka šo darbu atradusi, jo ieraudzījusi sludinājumu LAD mājas lapā. Citās iestādēs gan viņa neesot neko meklējusi, jo viņu interesējis darbs LAD, turklāt viņa vēlējusies esošo darbu nomainīt „pret kādu citu, nopietnāku”.

Zemkopības ministrs apliecina, ka ieteicis meitai pamēģināt šo darbu, bet nekādā veidā nav palīdzējis, lai meita tiktu pie šī amata. Dūklavs notikušajā nesaskata nekāda veida problēmu. Viņaprāt meita darbam ZM padotības iestādē ir piemērota un tas viņai būs labs karjeras sākums. „Tas taču ir tik neliels amats,” uzsver Dūklavs.

LAD vadītāja Anna Vītola-Helviga noliedz, ka darbavieta atbrīvota speciāli ministra meitai, paskaidrojot, ka uz iekšējiem resursiem pārveidota klientu apkalpošanas daļa. Pienākumu apraksts gan izskan visai pretrunīgs un vairākkārt kā Elīnas Dūklavas priekšrocība tiek nosauktas vien angļu valodas zināšanas. „Mēs strādājam pamatā ar reģionālo presi, koordinējam to darbu, ienāk ļoti daudz jautājumu, klātienē cilvēki nāk un prasa,” saka Vītola-Helviga un teju vienlaikus nosauc, ko teju pavisam citā virzienā. „Tā viņas privilēģija bija angļu valoda, jo mums ļoti svarīga ir šim cilvēkam angļu valdoa, jo tās šim cilvēkam nav tik daudz sabiedriskās attiecības kā tādas, bet tā mums ir komunikācija ar citām Eiropas savienības aģentūrām,” saka LAD direktore.

Saskaņā ar noteikumiem par vienoto atalgojumu valsts pārvaldē, ministra meitai Elīnai pārbaudes laikā vajadzētu saņemt atalgojumu ap 580 latiem mēnesī. Un pie pozitīva novērtējuma, alga kļūs lielāka.

Sabiedrības par atklātību „Delna” politikas analītiķe Līga Stafecka domā, ka „tā ir bīstama tendence, jo mēs gribam, lai valsts pārvalde ir maksimāli efektīva, lai labi pārvaldītu darbu, un tā tālāk, lai jebkurš nodokļu maksātājs būtu apmierināts. Un to var darīt cilvēki, kuriem ir attiecīga kompetence un pieredze, un tas ir tas, kāpēc šis gadījums ir kritiski vērtējams.”

Tikmēr Nodarbinātības valsts aģentūrā reģistrēti 74 speciālisti ar sabiedrisko attiecību pieredzi, kuriem šobrīd nav darba.

Skatīt pievienoto video.

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu