Atsaka kriminālprocesu par neslavas celšanu "Selgas" vafelēm

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Drošības policija (DP) atteikusi kriminālprocesa sākšanu par neslavas celšanu "Selgas" vafelēm un apzinātām darbībām, kas grauj Latvijas ekonomiku saistībā ar dāņu profesora Stēna Stendera apgalvojumiem.

Pieļauj, ka varētu būt runa par neslavas celšanu

DP priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa informēja, ka DP savas kompetences ietvaros veica "NP Foods" valdes locekļa iesnieguma pārbaudi un tās rezultātā pieņēma lēmumu par atteikšanos sākt kriminālprocesu. Šāds lēmums pieņemts, jo nav konstatēta kaitniecība Latvijas valstij.

Vienlaikus DP atbildē "NP Foods" valdes loceklim norādīja, ka minētā informācija, iespējams, ir vērtējama Konkurences likuma par negodīgas konkurences aizliegumu un Krimināllikuma par neslavas celšanu kontekstā.

Ražotājs profesora izteikumos saskata apzinātu kaitniecību

Jau ziņots, ka "Selgas" vafeļu ražotāja, AS "Laima" un AS "Staburadze" vadības uzņēmuma "NP Foods" vērsās DP ar iesniegumu par neslavas celšanu un apzinātām darbībām, kas grauj Latvijas ekonomiku, saistībā ar dāņu profesora Stēna Stendera apgalvojumiem.

Tiek aprēķināts arī morālais un materiālais kaitējums, lai celtu prasību tiesā par zaudējumu atlīdzību, kā arī plānots vērsties Eiropas Komisijā (EK) ar lūgumu izvērtēt nepamatotus un prettiesiskus konkurences izkropļojumus iekšējā tirgū, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "NP Foods" valdes priekšsēdētājs Juris Jonaitis.

Konkurences padome saņēmusi "NP Foods" iesniegumu, kuru izvērtēs mēneša laikā, norādīja padomes pārstāvis Māris Stenders. Viņš skaidroja, ka padomes kompetencē nav izteikt viedokļus vai paziņojumus par kādu vielu esamību vai neesamību produktā, to kaitīgumu vai nekaitīgumu patērētājiem.

Ražotājs patlaban veic skrupulozu izpēti par kaitējumu, ko uzņēmumam un zīmoliem "Selga" un "Laima" nodarījuši dāņu profesora apgalvojumi. Savā paziņojumā "NP Foods" tos dēvē par "falsificētu un šokējošu paziņojumu".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu