Zaglis četras reizes nomaina vārdu un uzvārdu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Policijai izdevies notvert velosipēdu zagli, kurš piecu gadu laikā četras reizes oficiāli nomainījis vārdu un uzvārdu, raksta laikraksts "Neatkarīgā".

Vārdu var mainīt, cik vēlas

Tieslietu ministrijas (TM) Dzimtsarakstu departamenta vadītāja Solvita Saukuma-Laimere laikrakstam atzīst, ka likums ir liberāls un ļauj mainīt vārdu un uzvārdu neskaitāmas reizes, ar mazu atrunu – ja cilvēks tobrīd neizcieš sodu.

"Gadā pie mums ar lūgumu mainīt vārdu vai uzvārdu nāk apmēram simts cilvēku.

Parasti viņi vēlas atgūt dzimtas uzvārdu vai arī nomainīt kādu nelabskanīgu uzvārdu, kas traucē dzīvot, jo ir ar konkrētu nozīmi, piemēram, lielais, mazais vai šņore. Cilvēkam pārdzīvojums nav jāpierāda, tikai jāuzraksta iesniegums, ka ir grūti integrēties sabiedrībā," stāsta Rīgas Austrumu dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Mārīte Silniece.

Maksā 50 - 100 Ls

Uzvārda maiņa maksā 50 latu, savukārt gan vārda, gan uzvārda maiņa kopā – 100 latu. Procedūra nav pārāk ilga – ja prasība noformēta atbilstoši likumdošanai, tad izmaiņas veic mēneša laikā pēc iesnieguma iesniegšanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu