Dombrovskis publisko ministru sarakstu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Premjera amata kandidāts Valdis Dombrovskis ("Vienotība") publiskojis ministru sarakstu, kurā tieslietu ministra krēsls atvēlēts Gaidim Bērziņam. Atgādināsim, šodien prezidents Andris Bērziņš paziņoja, ka no tiesībsargājošām institūcijām saņemta neglaimojoša informācija par kādu no kandidātiem, tomēr Dombrovskis Ministru kabineta sastāvu nav mainījis.

Aizsardzības ministrs būs Artis Pabriks ("Vienotība"),

ārlietu ministrs - Edgars Rinkēvičs (Zatlera Reformu partija, ZRP),

ekonomikas ministrs - Daniels Pavļuts, kurš stāsies ZRP,

finanšu ministrs - Andris Vilks ("Vienotība"),

iekšlietu - Rihards Kozlovskis (ZRP),

izglītības un zinātnes ministrs - Roberts Ķīlis, kurš būs ZRP atbildībā,

kultūras ministre - Žaneta Jaunzeme-Grende (NA),

labklājības ministre - Ilze Viņķele ("Vienotība"),

satiksmes ministrs Aivis Ronis, kurš būs "Vienotības" un ZRP atbildībā,

tieslietu ministrs - Gaidis Bērziņš (NA),

veselības ministre - Ingrīda Circene ("Vienotība"),

vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs - Edmunds Sprūdžs (ZRP),

zemkopības ministre - Laimdota Straujuma, kura būs "Vienotības" atbildībā.

Valdību cer apstiprināt otrdien

Iepriekš Dombrovska iesniegtajā ministru sarakstā Valsts prezidentam bija divi tieslietu ministra amata kandidāti – Bērziņš un advokāts Jānis Bordāns (abi NA).

Koalīciju veidos "Vienotība", ZRP, Nacionālā apvienība un sešu neatkarīgo deputātu grupa, kas dienu pirms jaunās Saeimas sanākšanas pameta ZRP. Jaunās valdības apstiprināšana Saeimā paredzēta otrdien.

Valdības prioritātes turpmākajiem trim gadiem ir – stabila un ilgtspējīga Latvijas attīstība, veicinot ikviena Latvijas iedzīvotāja labklājību, samazinot sociālo nevienlīdzību, kā arī stimulējot Latvijas ekonomikas starptautisko konkurētspēju, saliedēta un iekļaujoša sabiedrība, spēcīga laikmetīga nacionālā identitāte, vienlaikus nodrošinot latviešu nācijas, valodas un kultūras pastāvēšanu un attīstību, tiesiskuma nostiprināšana un sabiedrības uzticēšanās valsts varai, sabiedrības līdzdalības un iniciatīvas veicināšana dalībai valsts pārvaldes procesos, kā arī Latvijas tautas ataudzes veicināšana, īpašu uzmanību pievēršot Latvijas valstspiederīgo imigrācijas veicināšanai un Latvijas reģionu attīstībai.

Valdības rīcībpolitika būs vērsta uz Saeimā apstiprinātās Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas līdz 2030.gadam un Eiropas Savienības (ES) stratēģijas gudrai, ilgtspējīgai un integrējošai izaugsmei "ES 2020" īstenošanu.

Saeimas ārkārtas sēde jaunās valdības apstiprināšanai

Saeimas prezidijs otrdien sasaucis Saeimas ārkārtas sēdi jaunās valdības apstiprināšanai, aģentūru BNS informēja Saeimas Preses dienestā. Saeimas sēde plānota plkst.10, un tajā ir viens darba kārtības jautājums – uzticības izteikšana Ministru kabinetam.

Pirms tam pulksten 9 Saeimas Viesu zālē koalīciju veidojošās partijas parakstīs jaunās valdības deklarāciju un koalīcijas līgumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu