Ušakovs "piemirsis" deklarēt gandrīz 10 000 eiro vērtu ceļojumu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, iespējams, „piemirsis” deklarēt gandrīz 10 000 eiro vērtu „pieczvaigžņu braucienu” uz Portugāli kopā ar savu dzīvesbiedri - viņa amatpersonas deklarācijā par pagājušo gadu nav atrodami ne šādi paša apmaksāti izdevumi, ne arī no kāda saņemta dāvana, raksta portāls "Pietiek.com".

Ceļojums uz Portugāli

Tikmēr portāla kompromat.lv publiskotie fragmenti no Ušakova elektroniskā pasta sarakstes rāda, ka šāds brauciens ticis organizēts. Publiskotie fragmenti rāda, ka Ušakova un viņa dzīvesbiedres Jeļenas luksusbrauciens uz Portugāli organizēts laikā no pagājušā gada 11. līdz 25. jūlijam. Kā brauciena izmaksas norādīti 6600 latu.

6600 latu samaksa par braucienu pārsniedz amatpersonas deklarācijā obligāti uzrādāmo darījumu summu, līdz ar ko, ja Ušakovs pats veicis šo apmaksu vai arī saņēmis braucienu dāvinājumā no kādas personas, šim darījumam vai dāvanai bija jāparādās Rīgas mēra 2010. gada deklarācijā, norāda portāls.

Deklarācijā neuzrāda

Portāls izpētījis, ka Valsts ieņēmumu dienesta (VID) datu bāzē, Ušakova deklarācijā par 2010. gadu šāda summa nav uzrādīta.

Pats Ušakovs nekādu informāciju par braucienu uz Portugāli, uz kuru attiecas aprakstītā elektroniskā pasta sarakste, sniegt nevēlas.

Saistībā ar minētajiem faktiem portāls nosūtījis iesniegumu VID.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu