Latvijas radio vadīs Jānis Siksnis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) šodien vienbalsīgi par jauno Latvijas Radio vadītāju izvēlējusies līdzšinējo Ziņu dienesta vadītāju Jāni Siksni, informēja padomes pārstāve Sanita Blomniece.

Pievienots J.Sikšņa un Dz.Kolāta komentārs, un video.

Siksnis pēc iepriekšējā Latvijas Radio ģenerāldirektora Dzintra Kolāta aiziešanas no amata pildīja vadītāja pienākumus.

Siksnis teica, ka viens no pirmajiem svarīgākajiem uzdevumiem būs jauna Ziņu dienesta vadītāja izvēle. Visticamāk, šis cilvēks tiks izvēlēts konkursa kārtībā. Kā skaidroja Siksnis, pēdējos pāris gados uz galvenajiem amatiem ir rīkots konkurss, un tas, viņaprāt, attaisnojies.

Viņš atzina, ka risināmo jautājumu ir daudz un grūti izvēlēties, ar ko sākt. Viens no jautājumiem, kas tiks risināts tuvākajās dienas, ir saistīts ar interneta platformas attīstīšanu. «Tas varētu būt sākums interneta redakcijai, kas būtu jauns pavērsiens sabiedriskajos medijos,» teica Siksnis.

Viņš minēja, ka, salīdzinot šo konkursu ar iepriekšējo reizi, kad mainījās Latvijas Radio vadība un bija jārisina steidzami finanšu jautājumi, šoreiz finanšu stāvoklis vērtējams kā stabils, savukārt ar internetu jautājumos - ja ne gluži jādzēš ugunsgrēks, tomēr ir lietas, kas jāsarauj.

Siksnis atzina, ka vēlas veikt izmaiņas arī dažādu raidījumu saturā, taču tas būs atkarīgs no finanšu iespējām.

Kolāts: jaunu izaicinājums ir LR attīstība interneta vidē

Viens no jaunajiem izaicinājumiem jaunajam Latvijas Radio (LR) ģenerāldirektoram Jānim Siksnim ir attīstība interneta vidē, vērtēja bijušais LR ģenerāldirektors, tagad Latvijas Televīzijas Ziņu dienesta vadītājs Dzintris Kolāts. Viņš atzina, ka interneta vides attīstība Latvijas Radio, iespējams, nav notikusi tā, kā vajadzētu.

Kā vēl vienu izaicinājumu viņš minēja spēju saglabāt līdzsvaru starp sabiedrības interesēm un radio identitātes nezaudēšanu attiecībā uz jauna sabiedriskā medija radīšanu. Kolāts norādīja, ka ir jālīdzsvaro divas lietas - no vienas puses, radio identitāte, kas nešaubīgi jāsaglabā, no otras puses, cenšanās nebremzēt progresu.

Bijušais LR vadītājs piebilda, ka vēl viens izaicinājums ir meklēt ceļus, lai noturētu gan raidījumu kvalitāti, gan žurnālistu neatkarību, gan klausītāju skaitu.

KOlāts atgādina - par naudu atbildīgs ir tikai viens cilvēks

Kolāts vēlēja Siksnim veiksmi jaunajā amatā un mudināja strādāt komandā, bet neaizmirst, ka saskaņā ar likumiem tikai viens cilvēks atbildīgs par naudas lietām.

Viņš atzina, ka cīņa par papildu budžeta līdzekļiem ir pašsaprotama lieta, taču šajā ziņā, viņaprāt, nevajadzētu skriet un steigties. Viņš pats pirmajos gados nekur neesot gājis un neko nav prasījis.

«Jānis ir organisks un līdzsvarots cilvēks, ilgi strādājis medijos ar cilvēkiem un pratīs, nezaudējot neatkarības statusu, pierādīt tās nepieciešamības, kas vajadzīgas,» vērtēja Kolāts. Siksnis kolektīvā esot ļoti populārs, taču bijušais LR šefs aicināja apzināties, ka dažreiz būs jāpieņem arī lēmumi, kas samazina popularitāti. Par to nevajag uztraukties, jo, ja ilgtermiņā dara ar prātīgu domu un lietas labā, popularitāte nāk atpakaļ, piebilda Kolāts.

Šodien NEPLP uzklausīja visus kandidātus - Siksni, Latvijas Komponistu savienības biedru Jāni Porieti, mediju grupas «Super FM» mārketinga direktori Poļinu Nazarovu, kā arī uzņēmēju, SIA «Kener» īpašnieku Uldi Plūmīti, kurš iepriekš bijis iesaistīts partijas «Vienotība» aktivitātēs.

Kopumā konkursā pieteicās pieci cilvēki, taču viens pretendents neatbilda nolikuma prasībām.

Kā ziņots, iepriekšējais Latvijas Radio ģenerāldirektors Kolāts pagājušā gada 11.novembrī savu amatu atstāja, lai 5.decembrī sāktu strādāt Latvijas Televīzijā par Ziņu dienesta vadītāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu