Ugunsgrēks pretī «Bērnu pasaulei»; dzēš 11 brigādes

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdien izcēlies ugunsgrēks kādā kafejnīcā Krišjāņa Barona un Matīsa ielas stūrī pretī veikalam «Bērnu pasaule». Viss krustojums bija norobežots ar dzeltenajām policijas lentēm. No ēkas blakus veikalam «Maxima» vēlās pamatīgi dūmu mutuļi. Ugunsgrēka dēļ apturētā sabiedriskā transporta satiksme šobrīd jau atjaunota.

Pievienota versija par aizdegšanās cēloņiem

Mediķi pēc ugunsgrēka nogādāja slimnīcā 74 gadus vecu sievieti, kura saindējusies ar dūmiem, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Laura Ševčenko. Vairāk cietušo netika reģistrēts.

Savukārt kāds VUGD ugunsdzēsējs-glābējs, strādājot notikuma vietā, sagriezis roku.

Patlaban ugunsgrēks ir ierobežots

Notikuma vietā strādāja vairākas ugunsdzēsēju un policijas vienības. Ugunsgrēks izraisījis arī garāmgājēju lielu interesi.

Lielais sadūmojums, kas šopēcpusdien pārsteidza veikala «Maxima» apmeklētājus Rīgā, Matīsa un K.Barona ielas stūrī, izcēlies no aizdegšanās blakus esošajā kafejnīcā.

Patlaban ēka tiek pārmeklēta, lai pārliecinātos, vai tajā nav palikuši cilvēki. Tāpat evakuēti dzīvnieki no ēkā esošā zooveikala, piebilda Šembele. Joprojām tiek darīts viss, lai likvidētu lielo sadūmojumu.

Ugunsgrēkā degušas kafejnīcas telpas 50 kvadrātmetru platībā, kā arī pagrabstāvs 80 kvadrātmetru platībā.

Plkst.16.53 ugunsgrēks ierobežots, informēja Šembele.

Liftā iesprūst divi cilvēki

Izceļoties ugunsgrēkam, ēkā bijusi pārtraukta elektrības piegāde liftam, tāpēc tajā iesprūduši divi cilvēki, kurus gan ugunsdzēsēji atbrīvoja un nodeva mediķiem, lai tie novērtē viņu veselības stāvokli.

Ugunsgrēks izsludināts par paaugstinātas bīstamības. Uz notikuma vietu devušies iespaidīgi ugunsdzēsēju spēki – astoņas autocisternas, divas autokāpnes un viens autopacēlājs.

Aizdegusies kafejnīca

Lielais sadūmojums, kas šopēcpusdien pārsteidza veikala «Maxima» apmeklētājus Rīgā, Matīsa un K.Barona ielas stūrī, izcēlies no aizdegšanās blakus esošajā kafejnīcā, informēja Šembele.

Savukārt kafejnīcas «Lielais kebabs» īpašnieks Mārtiņš Šmits informēja, ka kafejnīcā ugunsgrēks nav izcēlies. Dedzis blakus esošais dīvānu veikals.

Kafejnīca gan esot cietusi, jo degusi starpsiena un kafejnīcas telpas ir piekvēpušas, līdz ar to darba turpināšanai būs nepieciešams veikt remontu.

«Maxima» vēl nav aprēķinājusi zaudējumus

Patlaban vēl nav iespējams pateikt Matīsa un K.Barona ielas stūrī esošās ēkas ugunsgrēkā radītos zaudējumus «Maxima» veikalam, sacīja uzņēmuma pārstāvis Ivars Andiņš.

Viņš piebilda, ka labākajā gadījumā tikai rīt, 10.februārī, būs iespējams veikt kādus aprēķinus, jo pašlaik notikuma vietā vēl arvien strādā ugunsdzēsēji.

Pēc Andiņa teiktā, katrs «Maxima» veikals ir apdrošināts, līdz ar to arī pārāk lielus zaudējumus uzņēmums necietīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu