Klintone Latvijā varētu viesoties 28.jūnijā (27)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone Latvijā varētu viesoties 28.jūnijā, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Labrīt, Latvija!» sacīja Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Klintone vizītes laikā tiksies ar Latvijas augstākajām amatpersonām, taču par iespējamām sarunu tēmām Bērziņš neizteicās.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs žurnālistiem otrdien apstiprināja, ka Klintone ieradīsies vizītē Latvijā nākamnedēļ pēc Jāņiem, tomēr norādīja, ka oficiāls vizītes datums un apspriežamie jautājumi vēl nav zināmi.

Rinkēvičs noliedza izskanējušās runas, ka vizītes mērķis ir runāt par restitūcijas jautājumiem, kaut atzina, ka šis jautājums vienmēr tiek apspriests, tiekoties ar ASV kongresmeņu delegāciju.

«Mēs runāsim par sadarbību ekonomikā, sadarbību drošības politikā, par vispārējās politiskām attiecībām, reģionālo sadarbību,» iepriekš teica Rinkēvičs.

Savukārt ASV vēstniecībā Latvijā šo informāciju pagaidām neapstiprina. «Mēs būtu priecīgi, ja ASV valsts sekretāre apmeklētu Latviju,» sacīja vēstniecības pārstāve Kristīne Kreile, sīkākus komentārus nesniedzot.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu