Katrs desmitais latvietis dzimst Īrijā un Anglijā (135)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas vēstniecībās Īrijā un Lielbritānijā pirmajā pusgadā reģistrēti jau vairāk nekā tūkstotis jaundzimušo, pastāstīja Ārlietu ministrijas preses sekretārs Jānis Sīlis. Pērn pusgada laikā Latvijā piedzima nedaudz vairāk par 9 000 bērnu.

Latvijas vēstniecībā Īrijā 2012.gada pirmajā pusgadā Latvijas pilsonībā reģistrēti 309 bērni, no kuriem 170 - otrajā ceturksnī. Salīdzinoši pērn otrajā ceturksnī vēstniecībā reģistrēti vien 154 bērni. Saskaņā ar vēstniecības datiem kopš 2005.gada Latvijas pilsonībā, saņemot personas kodu, vēstniecībā ir reģistrēti jau 2866 Īrijā dzimuši bērni.

Savukārt Latvijas vēstniecībā Lielbritānijā šogad reģistrēti 994 jaundzimušie, tostarp otrajā ceturksnī - 614.

«Vēl joprojām aktuāla ir konsulārās palīdzības sniegšana potenciālajiem cilvēktirdzniecības upuriem, tajā skaitā Latvijas pilsonei, kas uz Latvijas vēstniecību Īrijā bija ieradusies slēgt laulību kopā ar savu nepilnus divus mēnešus veco zīdaini,» stāstīja Sīlis.

Ar vēstniecības starpniecību šajā gadā paziņots par 91 ārvalstīs noslēgtu Latvijas valstspiederīgā laulību, pamatojoties uz pašu personu iesniegumu vai informāciju, kas saņemta no Īrijas kompetentajām institūcijām. Latvijas valstspiederīgie laulības galvenokārt slēdz ar Latvijas, kā arī Lietuvas un Īrijas pilsoņiem, bet fiktīvās laulības visvairāk aizvien tiek slēgtas ar Pakistānas, Indijas un Bangladešas, kā arī Ēģiptes un Maurīcijas pilsoņiem.

2011.gadā Latvijā piedzima 18 620 bērnu jeb par 599 bērniem mazāk nekā 2010.gadā, vēsta Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Komentāri (135)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu