Viņķeles vīram iespaidīga pensija (455)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Labklājības ministres Ilzes Viņķeles (V) vīrs, 1952. gadā dzimušais Juris Viņķelis jau kopš 2009. gada beigām sācis saņemt pensiju, kuras apjoms pērn ir bijis virs tūkstoš latiem mēnesī. Turīgā pensionāra skaidrojums par savu veiksmes stāstu ir vienkāršs - «pensija aprēķināta pēc veiktajām iemaksām sociālajā apdrošināšanas fondā - atbilstoši LR normatīvajiem aktiem», vēsta portāls Pietiek.com.

Dodas pensijā ātrāk

Ministres vīra pensija vairāk nekā pieckārt pārsniedz vidējās pensijas līmeni, turklāt viņš devies pensijā ievērojami ātrāk par oficiālo pensionēšanās vecumu. Pensiju Viņķelis sācis saņemt, būdams vēl tikai 57 gadus vecs, liecina pašreizējā Rīgas domes (RD) deputāta amatpersonas deklarācija.

Kā vēsta portāls, 2009. gadā Viņķeļa ikmēneša pensijas apmēri nav precīzi nosakāmi, jo viņa amatpersonas deklarācijā norādīts tikai tas, ka reizē ar 16 tūkstošiem latu Rīgas pašvaldības maksātā algā un 521 lata pabalstu no Aizsardzības ministrijas (AM) viņš pensijā saņēmis 2930 latus. Taču viņa amatpersonas deklarācija nav par pilnu 2009. gadu.

Toties jau 2010. gadā Viņķelis

pensijā saņēmis jau iespaidīgu summu - 17 313 latus jeb vidēji 1442 latus mēnesī.

Savukārt pērn saņemtās pensijas apjomi bijuši mazāki, taču vienalga ievērojami - 13 510 latu vai vidēji 1125 lati mēnesī.

Atsaucoties uz pietiek.com aicinājumu «sniegt īsu, bet pietiekamu skaidrojumu par savas tiešām pietiekami apjomīgās pensijas izcelsmi un pamatojumu», Viņķelis portālam sniedza šādu skaidrojumu: «Mana pensija aprēķināta pēc manis veiktajām iemaksām sociālajā apdrošināšanas fondā - atbilstoši LR normatīvajiem aktiem. Man ir vairāk nekā 40 gadu darba stāžs, no kuriem gandrīz puse ir veidojusies pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas.» Neko sīkāk par pensijas apmēru un tā izmaiņām Viņķelis paskaidrot nevēlējās.

Komentāri (455)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu