Latvijas miljonāri kļuvuši «nabagāki» (64)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/look

Latvijas 100 bagātāko cilvēku īpašumu kopvērtība pirms četriem gadiem bija 3,17 miljardi latu, taču patlaban tā ir 1,7 miljardi latu, informēja «Baltic Screen».

Pēdējie gadi - skarbi

Pēdējie gadi Latvijas bagātākajiem cilvēkiem ir bijuši ļoti skarbi - 2008.gadā «zelta simtnieka» pārstāvji kopumā īpašumu vērtības kritumā zaudēja miljardu latu, 2009.gadā pagaisa 220 miljoni latu, un arī 2010.gadā simtnieka īpašumu vērtība samazinājās par aptuveni 70 miljoniem latu.

Pēc nepilnām divām nedēļām nāks klajā jaunais Latvijas 100 visbagātāko cilvēku saraksts, kurā šoreiz salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu būs vērojamas īpaši nozīmīgas pārmaiņas.

«Nozīmīgas pārmaiņas šogad ir notikušas pat bagātāko cilvēku saraksta pirmajā desmitniekā,»

uzsver saraksta veidotāji. Šis būs jau sešpadsmitais Latvijas miljonāru «Top 100», kas tradicionāli tiek veidots sadarbībā ar SIA «Lursoft» datubāzēm un korporatīvo finanšu kompāniju «Laika Stars», izmantojot Valsts vienotās datorizētās zemesgrāmatas informāciju.

Izveidots arī «savādo miljonāru» saraksts

Saraksta veidošanas metodika nav mainījusies, taču jaunā Latvijas miljonāru «Top 100» veidošanā ir bijusi virkne jaunievedumu, kuru kopējā nostādne - panākt maksimālu īpašumu novērtējumu precizitāti. Turklāt šogad pirmoreiz papildus Latvijas miljonāru «Top 100» izveidoti arī bagātāko ģimeņu un «savādo miljonāru» saraksti.

Jau ziņots, ka

pērn Latvijas 100 bagātāko cilvēku sarakstā pirmajā vietā tika ierindota Lembergu ģimene

- Aivars, Anrijs un Līga Lembergi ar īpašumu kopvērtējumu 130 miljoni latu. Lembergu ģimene bija arī iepriekšējā simtnieka pirmajā vietā.

Komentāri (64)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu