IZM piektdien skaidros situāciju ar mācību līdzekļu iegādi (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) piektdien skaidros situāciju ar mācību līdzekļu iegādi.

Pulksten deviņos no rīta izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis, Izglītības kvalitātes valsts dienesta vadītāja Inita Juhņēviča un ministrijas Izglītības departamenta direktore Evija Papule skaidros par mācību līdzekļu iegādi, darba burtnīcām, vecāku tiesībām un skolu iespējām.

Preses konference aicināti piedalīties arī izglītības iestāžu vadītāji un skolēnu vecāki.

Saeimas šovasar grozītais Izglītības likums definē valsts, pašvaldības un vecāku atbildības sadalījumu mācību līdzekļu finansēšanā.

Individuālie mācību piederumi, kas jānodrošina skolēnu vecākiem, ir kancelejas preces, apģērbs un apavi, atsevišķu mācību priekšmetu obligātā satura apguvei nepieciešamais specifiskais apģērbs, apavi un higiēnas piederumi, materiāli, ko izmantojot mācību procesā skolēns rada priekšmetu vai produktu savām vajadzībām. Piemēram, izejmateriāli, ar ko mājturības stundā skolēns apgūst veidošanu vai rokdarbus.

Tāpat BNS jau vēstīja, ka līdz 31.augustam Tiesībsarga birojā ir vērsušās 58 personas, lai saņemtu konsultāciju par jauno regulējumu. Birojs saņēmis arī e-pastus un telefona zvanus. Visvairāk jautājumu ir par dienasgrāmatām un darba burtnīcām.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu