Ieslodzītie Lieldienas varēs pavadīt svētku noskaņās (11)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gaidot Lieldienas, Latvijas ieslodzījuma vietās paredzēti vairāki svētku pasākumi, tostarp apsveikuma kartīšu izgatavošanas meistarklases, dievkalpojumi un viktorīnas, informēja Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) preses pārstāve Ināra Makārova.

Paredzēts, ka Šķirotavas cietumā Lieldienās notiks sarunas ar baptistu draudzes pārstāvjiem, kas norisināsies saistībā ar garīgo pasākumu ciklu «Sestdienas tikšanās». Tāpat ieslodzītie varēs piedalīties biedrības «Anonīmo alkoholiķu sadraudzība» nodarbībā. Savukārt Olaines cietuma ieslodzītie izgatavos Lieldienu apsveikuma kartītes.

Līdzīgi svētku pasākumi plānoti arī Rīgas Centrālcietumā, kur ieslodzītajiem būs iespēja noklausīties lekciju «Stresa izpausme ieslodzījuma vietās» un gatavot Lieldienu rotājumus.

Savukārt Jelgavas cietumā notiks Latvijas Vasarsvētku draudžu centra koncerts, proti, dievkalpojums, kurā piedalīsies viesi no Norvēģijas. Paredzēts arī ekumēnisks krustaceļa dievkalpojums. Arī Brasas cietumā notiks Baptistu draudzes dievkalpojums, kā arī Romas katoļu kūrija Lieldienu koncerts.

Cēsu Audzināšanas iestādē nepilngadīgajiem notiks viktorīna «Asini prātu Lieldienās», kā arī Lielās Piektdienas un Lieldienu dievkalpojumi. Pēc tam iestādē mītošie ieslodzītie piedalīsies Lieldienu stafetē.

Daugavgrīvas cietuma ieslodzītie piedalīsies lekcijā «Diskusija par labo un ļauno», bet pēc tam lūgs Dievu svētku dievkalpojumā. Evaņģelizācijas dievkalpojums notiks arī Liepājas cietumā, un organizācija «Gideoni» dalīs Bībeles eksemplārus.

Iļģuciema cietuma ieslodzītās pirmssvētku dienās nodarbosies ar nodaļu telpu sakopšanu un labiekārtošanu, kā arī organizēs rokdarbu izstādi. Ieslodzītās tiksies ar psiholoģi Anitu Pakarnieci un piedalīsies Lieldienu dievkalpojumos. Pirmajās Lieldienās notiks Latvijas evaņģēliski luteriskās baznīcas dievkalpojums, kurā kalpos mācītājs Guntars Dimants un piedalīsies Svētās Jaunās Ģertrūdes liturģiskais ansamblis Viļa Kolma vadībā. Tāpat paredzēti pareizticīgo baznīcas Lieldienu dziedājumi. Tos vadīs katehētes Natālija Krapivina un Ludmila Muoseljana.

Otrajās Lieldienās Iļģuciema ieslodzītās varēs piedalīties Romas katoļu svētajā misē, kurā kalpos bīskaps Antons Justs un priesteris Jaroslavs Nendza. Misē piedalīsies svētā Jāzepa Betānijas dominikāņu klostera māsas un klostera draudzes jaunieši. Pēc dievkalpojuma paredzēta agape, kurā notiesātās tiksies ar bīskapu un pārējiem viesiem.

Trešajās Lieldienās plānots pasākums no cikla «Rīgas 2014 Eiropas galvaspilsētas atspulgi Iļģuciema cietumā», kas tapis sadarbībā ar nodibinājumu «Rīga 2014». Ieslodzītās sievietes varēs apgūt deju kopā ar horeogrāfi Olgu Žitluhinu.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu