Jauns projekts skolās demonstrēs fiziskās aktivitātes pozitīvo ietekmi uz mācībām (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Latvijas skolās sākts projekts «Iekustini Latvijas smadzenes», kurā ar lekciju un praktisko vingrojumu palīdzību demonstrēs fiziskās aktivitātes pozitīvo ietekmi uz skolēnu veselību, sekmēm un uzvedību, pavēstīja Latvijas Intelektuālās attīstības fonds.

Projektā tiks izveidots interaktīvs 100 vingrojumu metodiskais materiāls skolotājiem un skolēniem, kura veidošanā neformālās izglītības speciālistu vadībā piedalīsies 20 Latvijas vispārizglītojošo skolu audzēkņi jeb vismaz 3000 skolēnu.

Tā iniciators un finansētājs ir Slimību un profilakses centrs. Pasākumu rīko Latvijas Intelektuālās attīstības fonds. Vingrojumu izstrādē piedalījušies neformālās izglītības speciālisti no piedzīvojumu organizācijas «Lūzumpunkts» un fizioterapeite un «vingrosev.lv» īpašniece Ieva Kundziņa.

Projekts norisināsies 20 Latvijas skolās, kurās tiks rīkotas lekcijas un praktiskie semināri, kā arī filmēti metodiskie materiāli 100 vingrojumu kompleksam, kas būs pieejams ikvienam interesentam. Lai radītu lielāku interesi, vecāko klašu skolēni tiks aicināti paši piedalīties vingrojumu izgudrošanā, lai vēlāk vietējā skolas konkursā cīnītos par iespējām pārstāvēt savu skolu, mērojoties spēkiem ar citām Latvijas mācību iestādēm.

2014.gada pavasara posmā projekts «Iekustini Latvijas smadzenes» norisināsies astoņās Latvijas skolās, bet jaunajā mācību gadā – vēl 12 skolās.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu