Policija pūļa savaldīšanai par aptuveni 314 000 eiro plāno pirkt ūdensmetēju (141)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Valsts policijai (VP) nākamgad par aptuveni 314 000 eiro plānots iegādāties mazgabarīta ūdensmetēju pūļa savaldīšanai, liecina šonedēļ valdības komitejā akceptētā Valsts policijas attīstības koncepcija.

Koncepcijā ietverto pasākumu izdevumu aprēķins liecina, ka nākamgad VP nepieciešams mazgabarīta ūdensmetējs, kurš varētu izmaksāt 314 600 eiro ar PVN.

Tāpat vajadzīgi četri speciālie transportlīdzekļi personāla pārvietošanai masu nekārtību apstākļos, un šis iepirkums izmaksātu aptuveni 440 000 eiro.

Koncepcijā minēts, ka nākamgad vajadzīgas 20 vieglās un apvidus automašīnas, desmit ūdensmotocikli, divi lielas jaudas kuteri-jahtas un 12 motorlaivas. Kopējā summa šīm vajadzībām ir aptuveni 1,6 miljoni eiro.

Jau ziņots, ka Ministru kabineta komiteja pirmdien atbalstīja apjomīgo Valsts policijas attīstības koncepciju.

Valsts policijas attīstības koncepcijas projektā visvairāk uzmanības pievērsts izglītības kapacitātes celšanai, darba organizācijas uzlabošanai un materiāltehniskā resursa atjaunošanai. Koncepcija nosaka policijas turpmākās attīstības ilgtermiņa stratēģiskus pamatvirzienus, būtiskākos uzdevumus, kā arī tādus starpnozaru problēmjautājumus un to iespējamos risinājumus, kas ietekmē Valsts policijas turpmāko attīstību.

Koncepcijas pasākumu ieviešanai nākamgad nepieciešami 6 920 512 eiro, 2016.gadā - 7 393 376 eiro, bet 2017.gadā - 5 651 214 eiro.

Komentāri (141)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu