Rindā uz pašvaldības bērnudārzu Rīgā gaida 2395 bērni (8)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Šobrīd rindā uz pašvaldības bērnudārzu Rīgā gaida 2395 bērni un vislielākais pieprasījums ir pēc vietām ir Centra rajonā, liecina Rīgas domes (RD) Izglītības, kultūras un sporta departamenta informācija.

Departaments norāda, ka vislielākais pieprasījums pēc vietām Centra rajona bērnudārzos saistīts, visticamāk, ar to, ka vecāki mazuļus vēlas vest uz bērnudārzu, kas atrodas tuvu viņu darba vietai. Tāpat centrā ir arī salīdzinoši mazāks bērnudārzu skaits, kam par iemeslu ir vēsturiskā apbūve un vēl citi iemesli.

Kopumā 2013./2014.mācību gadā Rīgas pašvaldības izglītības iestādēs, kuras īsteno pirmsskolas izglītības programmu, bija 26 500 audzēkņu. Savukārt 2014./2015.gadā provizoriski tiek plānots, ka Rīgas pašvaldības izglītības iestādes, kuras īsteno pirmsskolas izglītības programmu, apmeklēs 27 000 audzēkņu, norāda departaments.

Departaments arī informē, ka Rīgā darbojas 150 pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes, taču pirmsskolas izglītības izglītību īsteno arī skolās un interešu centros, kur atvērtas pirmsskolas grupiņas. Departaments noslēdzis 104 sadarbības līgumus ar privātajām izglītības iestādēm.

Tāpat šogad bijusi reorganizācija Rīgas pirmskolu izglītības iestādēs - apvienota Rīgas 1.pirmsskolas izglītības iestāde (PII) ar Rīgas 91.PII un izveidota Rīgas Ziedoņdārza pirmsskola, apvienota 261.PII un Rīgas 114.PII, izveidojot Rīgas PII «Jumis», apvienota Rīgas 78.PII un Rīgas 34.PII, izveidojot Rīgas PII «Saulstariņi», kā arī atvērta jauna PII «Kurzeme».

Departaments arī norāda, ka pilsētas pašvaldības budžeta programmā «Pašvaldības finansējums privāto izglītības iestāžu pirmsskolas izglītības programmu īstenošanai» 2014.gadā ir paredzēts vairāk nekā seši miljoni eiro. Rīgas pašvaldības līdzfinansējums 132,33 eiro mēnesī jūlijā tika izmaksāts par 4610 bērniem.

Aizvadītā gada augustā rindā uz vietu pašvaldības bērnudārzā bija 2800 mazo rīdzinieku.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu