Āboltiņa nav ievēlēta Saeimā (220)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Pašreizējā Saeimas priekšsēdētāja, partijas «Vienotība» vadītāja Solvita Āboltiņa nav ievēlēta 12.Saeimā, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) publiskotie 12.Saeimas vēlēšanu provizoriskie rezultāti.

Kā šodien informēja CVK, partija «Vienotība» Kurzemes vēlēšanu apgabalā ieguvusi trīs deputātu mandātus. Saskaņā ar CVK mājaslapā pieejamo informāciju, Āboltiņai «Vienotības» vēlētāji Kurzemē pauduši ceturto lielāko atbalstu partijas sarakstā, līdz ar to viņa palikusi pirmā aiz Saeimā iekļuvušo deputātu «strīpas».

Saskaitot biļetenos veiktās atzīmes - pieliktos plusus un svītrojumus, Āboltiņa ieguvusi par 263 punktiem mazāk nekā trešajā vietā esošajam bijušajam kultūras ministrs Ints Dālderis.

Kā šodien pēcpusdienā informēja CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars, patlaban gan apkopoti vēlēšanu rezultāti 1047 iecirkņos no 1054, taču dati nav apkopoti vairākos iecirkņos ārvalstīs, kas tiek pieskaitīti Rīgas vēlēšanu apgabalam. Pastāv teorētiska iespēja, ka, saņemot trūkstošo informāciju no ārvalstīm, var mainīties vietu sadalījums Rīgā, bet ne novados.

Cimdars gan uzsvēra, ka šis vēl nav galīgais rezultāts - visi dati tiks pārbaudīti vēlreiz.

Āboltiņa šodien pauda, ka respektē vēlētāju izvēli. «Esmu demokrātisks cilvēks un respektēju vēlētāju izvēli,» komentējot vēlēšanu rezultātus, žurnālistiem sacīja Āboltiņa. «Vēlētājs ir izdarījis savu izvēli,» norādīja politiķe. Viņa arī pateicās «ikvienam vēlētājam, kurš aizgāja uz vēlēšanām un nobalsoja par Latvijas ģeopolitisko izvēli». Tāpat politiķe pateicās arī tiem balsotajiem, kas viņai ielikuši plusu, kuru «nav tik maz».

Kā ziņots, «Vienotības» valde neredz nekādu iemeslu, lai kaut kas mainītos šī politiskā spēka vadībā. Partijas vadība tiek vēlēta ik pēc diviem gadiem kongresā, un šogad beigsies pašreizējās partijas vadības pilnvaru laiks.

Komentāri (220)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu