Straujuma aicinās prezidentu lūgt SAB informāciju par pielaidi nākamajiem ministriem (4)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Ja Valsts prezidents nominēs Laimdotu Straujumu («Vienotību») arī nākamās valdības vadīšanai, viņa aicinās prezidentu lūgt Satversmes aizsardzības birojam (SAB) informāciju par iespējamo valsts noslēpuma pielaides piešķiršanu jaunajiem ministriem.

Straujuma norādīja, ka viņai nav tiesību uzzināt informāciju par pielaides piešķiršanu, bet to var lūgt prezidents. Kad SAB būs atklājis, vai ministriem pielaide potenciāli varētu tikt piešķirta vai atteikta, par ministru virzīšanu vai atsaukšanu būs jālemj partijai vai pašiem kandidātiem, viņa norādīja.

Premjere uzsvēra, ka būtiski kritēriji nākamo ministru izvēlē būs ne tikai viņu ievēlēšana 12.Saeimā, bet arī profesionalitāte.

«Es to uztveru kā ļoti būtisku [kritēriju]. Bez profesionāla ministra, es to redzēju, ir neiespējami strādāt,» viņa sacīja. Straujuma teica, ka

lūgs pārējās partijas izvirzīt tādus ministru amata kandidātus, kuri spēs pildīt savu darbu.

Partiju tikšanās ar prezidentu paredzētas pirmdien, 13.oktobrī.

Jau vēstīts, ka trīspusējās tikšanās «Vienotība» ar Nacionālo apvienību (NA) un Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) vienojušās - ja Valsts prezidents aicinās Straujumu veidot nākamo Ministru kabinetu, tad «Vienotības» pārziņā varētu palikt Finanšu ministrija un Ārlietu ministrija. Tāpat panākta vienošanās, ka ZZS varētu turpināt vadīt Zemkopības ministriju, Labklājības ministriju un Aizsardzības ministriju.

Pielaide valsts noslēpumam tika atteikta diviem Straujumas valdības ministriem no Nacionālās apvienības - tieslietu ministrei Baibai Brokai, kura šā iemesla dēļ demisionēja, kā arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Romānam Naudiņam, kurš turpina darbu valdībā un no amata atkāpties negrasās, tomēr nākamajā valdībā nestrādās.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu