Zolitūdes traģēdijas lieta novembrī varētu nonākt prokuratūrā (65)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Tā dēvētā Zolitūdes traģēdijas lieta, kurā pašlaik izmeklēšanu veic policija, prokuratūrā varētu nonākt novembrī, intervijā LTV raidījumam «Rīta panorāma» teica iekšlietu ministrs Rohards Kozlovskis.

Viņš skaidroja, ka pašlaik policija gaida vienus no pēdējiem ekspertu atzinumiem, kuri nepieciešami, lai vainīgās personas «nonāktu uz apsūdzēto sola». Ekspertīzes varētu tikt pabeigtas novembrī, pēc tam lietu paredzēts sagatavot un nodot prokuratūrai, lai varētu sākt kriminālvajāšanu.

Runājot par laiku, ko prasījusi izmeklēšana, Kozlovskis akcentēja, ka pašlaik nevar runāt par kavēšanos un lietas izmeklēšana notiek saskaņā ar plānu.

Jau ziņots, ka Rīgā, Zolitūdē veikalā «Maxima» 21.novembra vakarā iebruka jumts. Katastrofā bojā gāja 54 cilvēki, tostarp trīs glābēji. Policija veic izmeklēšanu, bet Rīgas apgabaltiesa pēc trīs pieteicēju prasības ierosinājusi lietu saistībā ar 142,3 miljonu eiro prasību pret uzņēmumiem «Maxima Latvija», «Re&Re», «Tineo», «Homburg Zolitūde» un Rīgas domi saistībā ar Zolitūdes traģēdiju.

Aprīlī Zolitūdes traģēdijā cietušie un bojāgājušo tuvinieki nolēma dibināt biedrību « Zolitūde 21.11.», lai pārstāvētu cietušo tiesības un intereses.

Komentāri (65)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu