Aizsardzības ministrija gādās Ziemassvētku dāvanas 200 ukraiņu bērniem (20)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizsardzības ministrija (AM) ir sākusi otro akciju Ukrainas karavīru bērnu atbalstam, gādājot Ziemassvētku dāvanas vairāk nekā 200 bērniem, TVNET informēja ministrijā.

Līdz oktobra beigām uz Latviju ceļos Ukrainas karavīru bērnu vēstules Ziemassvētku vecītim, savukārt līdz 17.decembrim Aizsardzības ministrijas un padotības iestāžu darbinieki, karavīri, zemessargi un jaunsargi tiks aicināti kļūt par Ziemassvētku vecīti kādam no šiem bērniem un sagādāt viņam dāvanu, palīdzot atkal noticēt brīnumam.

Akcijas organizēšanā iesaistījusies arī Latvijas Transatlantiskā organizācija (LATO), aicinot arī plašāku sabiedrību un uzņēmējus atbalstīt sūtījumu. Aktīvi pievienoties akcijai ir gatavi Latvijas Ģenerāļu kluba biedri un viņu uzrunātās aizsardzības nozares veterānu nevalstiskās organizācijas.

Ar bērnu zīmējumiem un vēstulēm Ziemassvētku vecītim no novembra sākuma varēs iepazīsties gan LATO, gan Aizsardzības ministrijas mājas lapās, kā arī Latvijas Kara muzejā.

No 27.novembra Latvijas Kara muzejā tiks novietota arī Ziemassvētku dāvanu lāde Ukrainas karavīru bērniem. Lai gan jau vairāk nekā 200 bērnu ir uzrakstījuši savas vēstules Ziemassvētku vecītim, ir arī tādi bērni, kas vēstules nav uzrakstījuši, bet tik un tā priecātos par dāvanām – tāpēc AM aicina padomāt, kas varētu iepriecināt mazuļus, bērnus un pusaudžus vecumā līdz 17 gadiem, un ielikt savu dāvanu Ziemassvētku vecīša lādē.

Dāvanas tiks nogādātas Mikolajevā līdz decembra beigām un tiks pasniegtas Vecgada vakarā.

Šā gada martā Krievijas okupācijas dēļ Ukrainas Bruņoto spēku karavīri un viņu ģimenes bija spiesti pamest savas dzīvesvietas Krimā un pārcelties uz vairāk nekā 300 kilometru attālo Mikolajevas apgabalu. Vairāk nekā 200 bērnu šogad sagaidīs Jauno gadu jaunās mājās, jo no pašu mājām viņus izdzinis konflikts, kas kopš pavasara plosās Ukrainā.

Pirmajā akcijā, kas noslēdzās šā gada augustā, uz Ukrainu aizceļoja divarpus tonnas – burtnīcas un krāsas, penāļi un somas, galda spēles un citas skolai noderīgas preces – kuras Ukrainas karavīru bērniem bija sagādājuši aizsardzības nozares un bruņoto spēku pārstāvji, kā arī LATO uzrunātās sadarbības organizācijas un individuālie ziedotāji.

AM pateicas ikvienam, kas sniedza atbalstu Ukrainas karavīru bērniem, mācību gadu iesākot.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu