Vāc līdzekļus daudzfunkcionāla kristīga centra «Ģimenes māja» izveidei

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas Romas katoļu Svētās Magdalēnas baznīcā notiks divi labdarības koncerti Kristus dzimšanas svētku noskaņās, kuros vāks līdzekļus jauna daudzfunkcionāla kristīga centra «Ģimenes māja» izveidei, informēja pasākuma organizatori. Kopējā centra platība ir 541 kvadrātmetrs, bet plānotās būvdarbu izmaksas pārsniedz 200 000 eiro.

Kā skaidro biedrības «Ģimenes māja» vadītājs priesteris Andris Kravalis, patlaban notiek aktīva atbalsta meklēšana, bet paralēli noris būvdarbi un divu trīs mēnešu laikā centrs jau varētu sākt darboties.

Šodien plkst. 17 Svētās Magdalēnas baznīcā (Klostera ielā 2, Vecrīgā) uzstāsies kamerkoris «Fortius» diriģentes Māras Marnauzas vadībā, bet 22. decembrī plkst. 20 - koris «Kamēr…» diriģenta Jāņa Liepiņa vadībā.

Projektu «Ģimenes māja» realizē Rīgas arhidiecēze, un tās izpildē aktīvi iesaistījusies Rīgas Svētās Marijas Magdalēnas draudze. Centrs atradīsies divās ēkās līdzās baznīcai - Klostera ielā 5 un 7. Noslēgtais nomas līgums ar VAS «Valsts nekustamie īpašumi» paredz, ka abas ēkas nodotas draudzes rīcībā uz divpadsmit gadiem.

Paredzēts, ka daudzfunkcionālajā centrā profesionālus sociālos pakalpojumus varēs saņemt bērni, jaunieši, cilvēki ar īpašām vajadzībām un seniori. Tiks sniegtas priestera, psihologa, pastorālā un laulību konsultanta, jurista, sociālā darbinieka un citu speciālistu konsultācijas.

Projektu varot uzskatīt par pirmo šāda veida un mēroga ģimeņu pastorāles koordinācijas un sociālās palīdzības projektu, kuru realizē kāda Romas katoļu Baznīcas diecēze Latvijā, līdz ar to tas arī esot liels izaicinājums, kam «nepieciešams gan lūgšanu atbalsts, gan arī praktiska palīdzība». Kravalis aicina projekta atbalstīšanā iesaistīties arī uzņēmējus.

Projektā darbojoties virkne brīvprātīgo. Notiks sadarbība gan ar pašvaldību, gan dažādām ģimeņu atbalsta organizācijām, piemēram, kustību «Par dzīvību», organizāciju «Caritas Latvija», kustību «Laulāto tikšanās», Ģimenes ekoloģijas institūtu un citām.

Ziedot projektam var ne tikai labdarības koncertā, bet arī veicot pārskaitījumu draudzes ziedojuma kontā: LV31HABA 0551038744557 ar norādi - «Ģimenes mājas» telpu renovācijai. Draudzei piešķirts sabiedriskā labuma organizācijas statuss.

Plašāka informācija atrodama mājas lapā «www.magdalenasbaznica.lv».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu