Saeimas deputātiem par decembri transporta un dzīvokļa kompensācijās izmaksāti 22 034 eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Transporta un dzīvojamās telpas īres izdevumu kompensācijām Saeimas deputātiem par pagājušā gada decembri izmaksāti 22 034 eiro, liecina informācija parlamenta mājaslapā.

Kopumā dzīvokļa kompensācijām par decembri izlietoti 8970 eiro, bet transporta izdevumu kompensācijām - 13 063 eiro. Kopumā deputātiem paredzētā kompensācijas norma bija 28 526 eiro, bet vairāki deputāti neizmanto šo iespēju vai arī saņem kompensāciju, kas ir mazāka par paredzēto normu.

Kompensācijas apmērs deputātiem ir atkarīgs no dzīvesvietas - jo tālāk no Rīgas parlamentārietis dzīvo, jo lielāka kompensācija viņam pienākas. Vislielākā kompensācijas norma - 685 eiro - paredzēta Jurim Viļumam (LRA). Viņš decembrī arī saņēma lielāko kompensāciju - 683 eiro. Arī vairāki citi parlamentārieši kompensācijās saņēmuši virs 600 eiro.

Mazāko kompensāciju par decembri saņēma deputāts Raivis Dzintars (VL-TB/LNNK) - 47 eiro, kā arī Rihards Kols (VL-TB/LNNK) - 49 eiro, Vjačeslavs Dombrovskis (V) - 58 eiro, Kārlis Seržants (ZZS) - 59 eiro.

Tāpat deputātiem par iepriekšējo mēnesī atalgojumā izmaksāti 165 227 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu