Mūrniece aicina skaidrot TV3 operatora aizturēšanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece iekšlietu ministru un Valsts policijas priekšnieku aicina skaidrot sabiedrībai pirmdien notikušo TV3 ziņu operatora aizturēšanu, aģentūra BNS uzzināja Saeimas Preses dienestā.

«Jācer, ka operatora aizturēšanai nav politisks pamatojums, ņemot vērā notikušā kontekstu,» norādīja Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja akcentēja, ka TV3 operatora aizturēšana Ukrainas atbalsta piketa laikā pie Krievijas vēstniecības, pildot žurnālista pienākumus, ir skandalozs gadījums.

«Šobrīd publiski zināmais aizturēšanas pamatojums ir apšaubāms, jo īpaši apstākļos, kad žurnālists strādā, lai informētu sabiedrību,» pauda Mūrniece.

Viņa norādīja, ka šis nav vienīgais gadījums, kas liek pastiprināti pievērst uzmanību mediju brīvības jautājumiem. «Žurnālista Leonīda Jākabsona lietā policija lēma par izmeklēšanas pārtraukšanu un pierādījumu iznīcināšanu. Izsaku gandarījumu, ka šis lēmums tika mainīts,» piebilda Mūrniece.

Jau vēstīts, ka pie Krievijas vēstniecības piketa laikā, kas veltīts ukraiņu militārās lidotājas Nadijas Savčenko atbalstam aizturēts TV3 operators Sergejs Medvedevs.

TV3 ziņu producents Alvils Vīksne aģentūrai BNS pastāstīja Medvedevs pie Krievijas vēstniecības darījis savu darbu - filmējis tur notiekošo akciju. Atbilstoši Vīksnes stāstītajam, Valsts policijas darbinieki Medvedevam apgalvojuši, ka viņam no kabatas izkritusi lapiņa ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina attēlu. Policijas darbinieki teikuši, lai tiek pārtraukta skrejlapu izplatīšana. Kad operators atbildējis, ka viņš tikai dara savu darbu, viņš aizturēts un aizvests uz policijas iecirkni.

Operators atteicies pacelt uz ielas esošo lapiņu, jo tā nav piederējusi viņam. Lapiņa nav varējusi izkrist no TV3 pārstāvja kabatas, jo tā tur nemaz nav bijusi.

Pirmdienas pēcpusdienā Medvedevs atbrīvots.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu