Saskaņa dibina jauniešu organizāciju «Restart.lv»; žurnālistus izraida no sanāksmes

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Klusu un bez īpašas reklāmas partijas «Saskaņa» birojā Spīķeros piektdien uz pirmo sanāksmi sanāca partijas jauniešu organizācija «Restart.lv». Biedrība reģistrēta pirms mēneša. Tās valdes locekļi ir «Saskaņas» Rīgas domes deputāte Svetlana Savicka un «Saskaņas» biedrs Andris Morozovs, kurš piedalījās 12. Saeimas vēlēšanās, bet netika ievēlēts. TV3 raidījums «Nekā personīga» vēsta, ka filmēšanas grupas ierašanās pasākuma rīkotājus pamatīgi satraukusi.

Savicka, ieraugot žurnālistus, norādījusi, ka biedrībai ir slēgts pasākums, jo šī esot pirmā tikšanās, kurā gaidāma «iekšēja saruna», tāpēc mediju klātbūtne neesot plānota.

Arī Morozovs uzsvēra: «Tā it kā nebija domāts, ka mēs presi piesauksim. Tā būs jauniešu organizācijas pirmā sapulce un pa lielam mēs stāstīsim, ko mēs gribam darīt. Bet vai publiski...» Uz iebildi, ka tieši organizācijas mērķi ir interesantākais temats, Morozovs atbildēja: «Nu jā, bet vai publiski es gribētu teikt uzreiz visai Latvijai. To es negribētu. Kas sanāks no tā – es pats vēl nezinu.»

Biedrība dibināta, lai, kā teikts tās statūtos, «audzinātu jaunu politiķu paaudzi, kura pārstāvēs partiju «Saskaņa» visos valsts pārvaldes un pašvaldības līmeņos un veicinās starptautisku sadarbību ar citu valstu jaunatnes organizācijām».

Kad ar jauno iesaukumu ierodas satikties Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš un Rīgas mērs Nils Ušakovs, «Nekā personīga» filmēšanas grupa tiek izlikta aiz durvīm.

Ušakovs: Jūs varat pēc būtības – viss.

Žurnālists: Kāpēc?

Ušakovs: Nu tāpēc, ka mums ir partijas pasākums.

Žurnālists: Partijas pasākumi parasti ir slēgti?

Ušakovs: Mēs esam brīvi izvēlēties formātu.

Žurnālists: Ja? Aptuveni kā Lindermans. Lindermans vienīgais mūs ir izmetis laukā uz ielas.

Ušakovs: Aizej pafilmē «Vienotības» valdes sēdi.

Žurnālists: Nu, kāpēc ne?

Ušakovs: Nu, ja tev ļaus filmēt, es tev būšu parādā. Varam saderēt.

Žurnālists: Šī jau nav «Saskaņas» valdes sēde. Šis pasākums ir jauniešu organizācijas dibināšana.

Ušakovs: Pilnīgi pareizi. Organizācija ir dibināta ar valdes lēmumu, tagad notiek pirmais pasākums, bet paldies par uzmanību. Mēs esam gatavi visas intervijas, preses konferences, bet pasākums ir slēgts.

Žurnālists: Kāpēc?

Ušakovs: Tāpēc, ka tas ir mūsu formāts. Tā ka jauku tev vakaru.

Kādi ir organizācijas plāni un mērķi, «Saskaņa» skaidrošot kaut kad vēlāk.

Visticamāk, tās dibināšana iezīmē Nila Ušakova vēlmi partiju padarīt mūsdienīgu un pamazām atbrīvoties no ierindas biedriem, kas atbaida latviešu vēlētājus,

pieļauj raidījums. Starp viņiem varētu būt ar dažādām radikālām kustībām saistītie, piemēram, Rīgas domes deputāts Ruslans Pankratovs. Viņš vada biedrību «Apvienība pret nacismu». Sociālajos portālos viņš lepojas ar piedalīšanos Krievijas televīzijas raidījumos un draudzīgām saitēm ar «bronzas kareivja» grautiņa rīkotājiem Igaunijā. Pankratovs ir arī starptautiskās organizācijas «Pasaule bez nacisma» aktīvs biedrs. Vai Pankratova apkarojamais nacisms un fašisms Latvijā ir problēma, partijas vadība atbild negribīgi. Pankratovs no žurnālistiem aizmūk un ieslēdzas domes kabinetā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu