RAKUS: vien daži iedzīvotāji prasa atmaksāt Rozentālam ziedotos līdzekļus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: aslimnica.lv, publicitātes foto

Vien daži iedzīvotāji ir rakstījuši iesniegumu ar lūgumu viņiem atdot naudu, kas ziedota asinsvadu ķirurgam Jānim Rozentālam, informēja Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāvis Normunds Beļskis.

Viņš uzsvēra, ka tādi ziedotāji, kuri vēlas atgūt naudu, ir «uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmi».

Pēc 2015.gada 2.aprīļa paziņojuma ar lūgumu ziedot naudas līdzekļus aknu transplantācijas operācijai asinsvadu ķirurgam Rozentālam, dažu dienu laikā ārsta dzīvības glābšanai tika saziedoti 161 566,64 eiro un 1100 ASV dolāri no kopumā vairāk nekā 4000 fiziskām un juridiskām personām.

Ārstēšanās laikā Tartu universitātes slimnīcā Rozentāla organisms izrādīja spēju pretoties nekrotiskajām izmaiņām aknās un pamazām aknu funkcijas uzlabojās. Veicot papildu izmeklējumus, tika nolemts, ka neatliekama aknu transplantācija tomēr nebūs nepieciešama.

Ņemot vērā radušos apstākļus, Rozentāls pats lūdza saziedotos līdzekļus ar norādi «Jānim Rozentālam» atdot ziedotājiem. «Gadījumā, ja ziedotājs izsaka vēlēšanos savu ziedojumu izmanot citiem labdarības mērķiem, aicinu to izmantot smagi slimu bērnu ārstēšanai un dzīvības glābšanai,» pauda Rozentāls.

Savukārt Beļskis pauda, ka saziedotie līdzekļi turpmāk tiks izmantoti trīs mērķiem. Pirmkārt, daļa naudas tiks pārskaitīta ziedotājiem. Otrkārt, noteikta naudas summa tiks novirzīta Bērnu slimnīcas fondam. Treškārt, iegūtos līdzekļus plānots novirzīt citiem labdarības mērķiem pieaugušo cilvēku vajadzībām.

«Viennozīmīgi varu pateikt, ka tā

nauda, kas paliks RAKUS fondā, tiks novirzīta tikai to cilvēku ārstēšanai, kuriem būs vajadzīga palīdzība, ko neapmaksā valsts.

Nekādiem citiem mērķiem šī nauda netiks izmantota,» pauda Beļskis.

RAKUS pārstāvis lēsa, ka tendences attiecībā uz iespējamo naudas sadalījuma apmēru varētu būt 10.maijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu